SBS 6 grijpt in: uitgespuugde Frank & Rogier per direct van de buis

SBS 6 stopt per direct met het herhalen van de Frank & Rogier-show Paleis voor een Prikkie. De eerste aflevering uit de herhalingsserie deed het zó slecht dat ze onmiddellijk weer worden ingeruild.

Frank Jansen en Rogier Smit © SBS 6

Het zal niemand zijn ontgaan dat SBS 6 een horrorzomer beleeft. Zó slecht dat er nu zelfs een complottheorie rondgaat dat John de Mol bewust in de greppel wil liggen. Het station begon vorige week met het herhalen van het uitgespuugde tv-duo Frank Jansen en Rogier Smit. De reactie van de kijker was voorspelbaar: die zapte ontzettend snel door.

Frank & Rogier eruit

Paleis voor een Prikkie scoorde vorige week woensdag in de herhaling slechts 101 duizend kijkers en 2,7 procent marktaandeel. Frank & Rogier worden nu weer keihard het archief in gedonderd: SBS 6 gaat vanaf vanavond op hetzelfde tijdstip herhalingen uitzenden van Steenrijk Straatarm.

Een goede beslissing, vindt oud-zenderbaas Tina Nijkamp. “Kon niet uitblijven natuurlijk, maar dat opnieuw deze titel van stal is gehaald om de gaten op te vullen, geeft aan hoe weinig succesvolle titels SBS 6 überhaupt heeft om te herhalen.”

Linda next?

Opvallend genoeg was de show van Frank & Rogier vorige week niet het slechtst bekeken programma op SBS 6. Dat was de herhaling van Diepe Gronden, de vierdelige dramaserie met Linda de Mol. Daar keken op donderdag slechts 87 duizend mensen (2,2 procent) naar. Vooralsnog staat de tweede aflevering morgen nog gewoon in de schema’s.

Tina denkt dat SBS 6 dit alsnog gaat schrappen. “Volgende titel die uit schema gaat zal wel Linda de Mol’s Diepe Gronden zijn. Zal wel vervangen worden door Frank Visser.”

Bizar plan

Linda heeft nog nooit zó slecht gescoord op prime time. Vorige week sprak Tina al haar verbijstering uit dat Diepe Gronden überhaupt wordt herhaald.

“Wat een bizar plan ook om deze serie te gaan herhalen. Een dramaserie met een doorlopend verhaal herhalen heeft in de afgelopen 25 jaar nog nooit goed gescoord. Daarom wordt dat ook bijna nooit gedaan. Daarnaast is het pas kort geleden, afgelopen januari, dat serie is uitgezonden. Een hele erge misser.”

Instagram

Rogier wijst naar de uitgang:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen