Charles Groenhuijsen wil niet in VI: ‘Johan Derksen onaardig’

Charles Groenhuijsen ziet het niet zitten om een keertje aan te schuiven in de talkshow Vandaag Inside. Hij vindt namelijk dat Johan Derksen zich buitengewoon onaardig opstelt in het programma.

Charles Groenhuijsen en Johan Derksen © MAX, SBS

Vandaag Inside mag dan wel de meest bekeken talkshow van Nederland zijn, maar Op1-ster Charles Groenhuijsen gunt het programma geen blik waardig. Hij kijkt er naar eigen zeggen ‘weinig’ naar. “Het is niet mijn stijl. Mijn tv heeft een uitknop”, zegt hij in het BNR-programma The Friday Move, dat wordt gepresenteerd door VI-ster Wilfred Genee.

Charles niet in VI

Charles denkt dat VI-critici die uitknop maar wat vaker moeten indrukken. “Ik hoor veel discussies over dat mensen zich geweldig opwinden, met name natuurlijk over Johan bij jullie. Nou ja, prima. Het is mijn stijl niet. Het onaardig doen over mensen is mijn stijl niet, maar goed: je kent mij en dat zou ik nooit doen.”

We zullen Charles nooit aan tafel zien bij VI. “Ik zou niet bij jullie aanschuiven, want het is gewoon niet mijn milieu. Heel simpel. Maar nogmaals: ga je gang en jullie zijn de meest succesvolle talkshow van Nederland. Soms ben ik jaloers op jullie kijkcijfers, dat ook.”

Ander publiek

Wat zegt het dat niet Op1 maar VI ’s lands meest bekeken talkshow is? “Dat wij het misschien nog beter moeten doen. Hoe? Nou, dat is lastig. Jullie zitten in een segment waar heel veel mensen zitten en wat heel veel mensen prettig vinden. Ik kijk elke dag naar de kijkcijfers en jullie doen het hartstikke goed. Mijn complimenten daarvoor.”

Maar, zo zegt Charles: “Jullie zitten in een totaal andere demografie. Ik denk dat als je gaat onderzoeken wie naar jullie kijken en wie naar Op1 kijken of naar Khalid & Sophie kijken, dat het dan wel vrij duidelijk een ander publiek is. Daar ben ik wel vrij zeker in.”

Hoogopgeleid

Op1 is er voor de hogeropgeleide mensen, aldus Charles. “Wij hebben denk ik meer hoogopgeleide mensen, typisch NPO-achtige kijkers. Jullie zitten natuurlijk in een ander segment. Complimenten wat jullie doen, maar het is mijn stijl niet: heel simpel.”

Hij vindt niet dat VI van de buis hoeft. “We leven in een vrij land.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen