Hélène Hendriks vindt vorm terug: ‘Guido, je raakt wat geïrriteerd!’

Hélène Hendriks laat zich niet kisten. Na zeven fel bekritiseerde afleveringen van De Oranjezondag, deed ze het gisterenavond plotseling weer vertrouwd goed. “Je raakt wat geïrriteerd!”

Hélène Hendriks en Guido den Aantrekker © SBS

Er is ontegenzeggelijk flink wat ongemak geweest bij Hélène Hendriks over de felle kritiek die is geuit op haar talkshow De Oranjezondag, maar ze is niet wild om zich heen gaan slaan. Ze is stug doorgegaan en inmiddels lijkt ze zich toch weer een beetje te herpakken, want er klinken op social media gunstige geluiden over de uitzending van gisterenavond.

‘Beste tot nu toe’

Waar het soms te veel lachen om het lachen was bij Hélène, voerden ditmaal rustige gesprekken de boventoon. Ook schuwde ze de confrontatie niet: gast Guido den Aantrekker werd ter verantwoording geroepen over een pittige tweet die hij heeft verstuurd. Eén gemiste kans: er was geen interactie tussen Angela de Jong en de dochter van Linda de Mol…

Victor Vlam, mediacriticus en VI-expert, is verrast. “Beste uitzending van De Oranjezondag tot nu toe. Goede gasten, lekker lopende gesprekken”, schrijft hij op X. Andere kijkers noemen de show ‘rustiger en inhoudelijker’.

En tv-autoriteit Tina Nijkamp op Insta: “Leukste uitzending tot nu toe vind ik. Hélène goed op dreef als echte gespreksleider, Rutger in minder overheersende rol, vooral ook geen gekakel en gelach door elkaar heen en leuke gasten. Eindelijk weer dat echte Oranjezomer-gevoel terug. Leuk!”

Ongedierte

Hélène confronteert Guido in de show met een relletje waarin hij is terechtgekomen. De Story-baas heeft Volkskrant-ster Asha ten Broeke ‘ongedierte’ genoemd, maar aangezien ze beiden voor DPG Media werken, heeft hij die tweet weer ingetrokken. “Als ik merk dat het mensen echt geraakt heeft, wie ben ik dan? Niemand is groter dan het geheel.”

Angela de Jong, die ook aan tafel zit en ook voor DPG werkt, zou er minder moeite mee hebben: “Als iemand mij ongedierte zou noemen, dat zou ik niet heel aardig vinden, maar ik raak er ook niet compleet van van de leg, heel eerlijk gezegd. Als je uitdeelt, moet je ook kunnen incasseren. Bij veel dingen moet je gewoon even je schouders ophalen.”

Alle scoops

Even later brengt Hélène ook het grote nieuws van Yvonne Coldeweijer ter sprake. Zij heeft besloten om haar roddels alleen nog maar achter de betaalmuur te verspreiden. Ze verdient daar veel geld aan, terwijl het risico op rechtszaken aanzienlijk kleiner wordt: de juice krijgt dan immers pas bereik als een BN’er een procedure aanspant…

Als Guido de juicekoningin ’totaal niet interessant’ noemt, merkt Hélène plagend op: “Het is misschien handig om even aan te geven dat jij van de Story bent, maar zij heeft wel alle scoops.”

Geïrriteerd

Guido wil er niet over praten. “Dat is helemaal niet waar, maar dit is een discussie die al zo vaak gevoerd is. Het is een bodemloze put.”

Dan merkt Hélène op: “Maar je raakt wel een beetje geïrriteerd.”

Guido: “Ik ben niet zo snel geïrriteerd hoor, maar ik wil wel daar dan dit even over zeggen: ik zie de juicekanalen als een soort distributiecentra van tips. Ze krijgen iets binnen, ze plaatst het online en als het niet waar is, dan excuseren ze zich. Ja, lekker makkelijk! Wij doen aan wederhoor…”

Guido’s bezoek was vooralsnog eenmalig; zondag zit Jack van Gelder op zijn plek.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen