Tv-carrière Charles Groenhuijsen (69) plots voorbij: ‘Schrikken’

De tv-carrière van Charles Groenhuijsen (69) is plotseling voorbij nu Khalid & Sophie zijn talkshow Op1 van de buis verdwijnt. Omroep MAX heeft geen ander programma meer voor hem.

Charles Groenhuijsen © Op1

Er staan flink wat presentatoren met lege handen nu Op1 ophoudt te bestaan om plaats te maken voor Khalid & Sophie. Volgens Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, is er helaas niet voor iedereen meer werk. “Er werken mensen die een gezinnetje hebben, een kindje krijgen of een hypotheek hebben. Dat doet mij ook pijn”, zegt hij in De Telegraaf.

Charles’ tv-exit

Ook voor Charles Groenhuijsen is het over en uit, aldus Jan. “Ik heb Herman Meijer aangetrokken, de nieuwe hoofdredacteur van Op1. Voor hem heb ik wel werk. Carrie ten Napel heb ik vanmorgen gesproken, daar heb ik ook zat werk voor. Maar Charles Groenhuijsen staat niet meer aan het begin van zijn carrière, voor hem is dit erg verdrietig.”

De presentator zegt in dezelfde krant dat hij zich erbij neer legt. “Ik red mezelf wel, maar voor de redacteuren die net zijn begonnen in dit vakgebied is het natuurlijk een bittere pil.”

Khalid in visagie

Is Charles er niet boos over dat hij moet wijken voor een onervaren iemand als Khalid Kasem? “We kwamen elkaar tegen bij de visagie, toen hij net klaar was met zijn uitzending en ik begon met de voorbereiding van Op1. We hebben tegen elkaar gezegd: wat er ook gebeurt, dit moet nooit tussen ons in komen te staan.”

Het is wat het is, vervolgt hij. “Dit slotakkoord van Op1 had ik niet aan zien komen. Tegelijkertijd: Ik heb veertig jaar mogen doen wat ik graag wilde doen. Daar ben ik heel erg dankbaar voor. De cirkel is mooi rond: Ik werk nu in hetzelfde gebouw als waar ik veertig jaar geleden begon, bij de NOS.”

Pensioen

Betekent dit dat Charles met pensioen gaat? “De komende tijd ga ik rustig nadenken over wat ik nog wil doen. Ik ga Op1 ontzettend missen. Maar het woord pensioen staat nog niet in mijn agenda.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Charles Groenhuijsen moet plaatsmaken voor Khalid Kasem. Verbetering voor de kijker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen