Voor het eerst sinds de start: Charles Groenhuijsen zegt Op1 af

Charles. Groenhuijsen heeft voor het eerst sinds de start van Op1 een uitzending afgezegd vanwege ziekte. Zijn co-host Carrie ten Napel zat gisteren daarom alleen aan het hoofd van de tafel.

Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen © NPO

Het was voor Carrie ten Napel even flink wennen: ze presenteerde de uitzending van Op1 gisterenavond helemaal alleen, want haar vaste co-host Charles Groenhuijsen liet verstek gaan. De 69-jarige presentator zat ziek thuis en dat is een unicum: sinds de start van de talkshow is dat namelijk niet eerder gebeurd.

Carrie alleen

Carrie voelde zich eenzaam in de studio. “Welkom allemaal. U ziet het: ik zit vanavond alleen. Helaas is Charles ziek. Voor het eerst sinds de start van Op1 moet de nestor van ons programma verstek laten gaan. Lieve Charles, namens ons allemaal: heel veel beterschap. Het voelt toch een beetje eenzaam hierzo alleen, maar gelukkig ben jij bij mij, Thomas.”

Thomas van Groningen daarop: “Dat heb je niet nodig, volgens mij. Dat komt goed.”

Carrie: “Ja, maar je bent zo gewend om het met z’n tweeën te doen, dus het voelt toch gek.”

Zeventig jaar

Charles wordt over twee weken alweer zeventig jaar. “Ja, dan moet je wel een beetje gaan afbouwen”, vertelde hij onlangs in Nieuwe Revu. En dat afbouwen zal door het stoppen van Op1 sowieso gebeuren. “Ik dacht: een paar jaar vind ik dit nog hartstikke leuk, dus dat had ik met heel veel plezier gedaan.”

Het is wat het is, aldus Charles. “Aan de andere kant: voor mij was het nadeel van Op1 dat ik elke woensdag in Hilversum moest zijn en dat mijn kinderen ver weg wonen. Naar New York of San Francisco op bezoek binnen een week is gewoon heel krap. Dus als ik mijn kinderen wil zien, ben ik aangewezen op vakanties. Dat wordt straks makkelijker.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen