Charles Groenhuijsen: ‘Op1 passé? Donder op, beter dan Renze!’

Charles Groenhuijsen ergert zich aan de berichtgeving dat zijn talkshow Op1 op sterven na dood zou zijn. Hij wijst erop dat het programma na de val van het kabinet juist heel goed scoorde.

Charles Groenhuijsen en Renze Klamer © SBS, Instagram

Het verbaast veel mensen dat de talkshow Op1 na vanavond met zomerstop gaat. Het kabinet van Mark Rutte is immers net gevallen, dus je zou zeggen dat er nog genoeg is om over te praten. Toch gaan de mensen van Op1 dus met vakantie, omdat het decor vernieuwd zou moeten worden vanwege het vertrek van BNNVARA uit het programma.

‘Moe van’

Charles Groenhuijsen heeft tegen deze beslissing geprotesteerd in RTL Boulevard, maar dat heeft niet echt geholpen. Nu zegt hij voor de camera van Shownieuws: “Ik vind het zonde, maar goed, die omroepbazen hebben dat zo besloten. ‘Begrotingen’ en weet ik wat allemaal niet. We gaan een tijdje stoppen, maar ik vind het wel raar.”

Niet iedereen gaat Op1 missen, blijkt uit de vele negatieve reacties op de show. “Een week of acht, negen geleden was er een soort golfje – het gaat altijd in golfbewegingen – dat wij veel te veel opwinding veroorzaakten en gedoe zochten. En nu is weer de vibe in al die stukjes: ja, ze zijn een beetje saai en het is traag. Ik word er soms wel een beetje moe van.”

‘Donder op!’

Het gaat volgens Charles juist hartstikke goed met de kijkcijfers. “Deze week knalden we echt richting het miljoen elke dag. Inderdaad waren we een beetje zo om en om met Renze. Nou, we hebben deze week een beslissende demarrage geplaatst ten opzichte van de goede Renze.”

Hij vervolgt: “Nogmaals: ik gun hem het allerbeste, maar het zegt toch wel iets. En dan lees je allemaal stukjes van: ‘Het is wel voorbij met dat Op1.’ Donder toch op! Echt onzin!”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen