Angela de Jong: ‘Schattig dat Wendy mij wil slaan’

Angela de Jong laat zich opnieuw uit over Wendy van Dijks vermeende wens om haar op haar gezicht te slaan. Ze vindt het schattig dat de kritiek op haar man Erland Galjaard haar zoveel doet. Dat heeft ze gezegd in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. De Jong gaf vorige week al aan Van Dijks wens niet te begrijpen, maar gaat er nu dieper op in bij ’t Wordt Nu Laat en bij Shownieuws. “Ik denk: je moet mensen niet willen slaan omdat ze hun mening geven. We leven in een vrij land“, zegt ze.

Van Dijk heeft aangegeven een ‘forse vrouw’ op haar bek te willen slaan. Dat kan er kennelijk maar één zijn. “Dat wilde ze heel graag, ja. Aan de ene kant vind ik het ook wel weer schattig dat ze het heel erg voor haar man opneemt en de zender waarvoor ze werkt. Ik denk alleen niet dat iemand willen slaan nou zo bij het lieve imago van Wendy past.”

Waarom is Wendy zo boos? “Ik denk dat het een snaar raakt. Ik denk dat het iets is wat ze zelf nog niet wilde horen of erkennen. Dan snap ik wel dat kritiek soms zó hard aankomt, dat je denkt: bam, we slaan erop.”

Welke onderwerpen hebben haar boos gemaakt? “Ik heb het natuurlijk behoorlijk over Humberto gehad. Dat is een prestigeproject van Erland, dus dat komt hard aan. Ik heb Erland ook verweten dat hij arrogant is en zich als een Messias gedraagt.”

De Jong heeft nog nooit met Galjaard en Van Dijk kofffie gedronken. “Nee, die kans heb ik nooit gehad. Ze houden elk interview af. Ik had het prima willen doen. Er was een complete radiostilte vanuit zijn gebouw op het Media Park. Dat heeft me heel erg verbaasd.”

En bij Shownieuws: “Je kan merken dat het een snaar raakt. Als het je niets doet en je denkt: waar heeft dat mens het over en ik haal mijn schouders er over op, dan heb je er niet de behoefte aan om iemand te slaan, denk ik.”

Ze juicht het vertrek van Galjaard bij RTL toe. “Het is wel goed, want dát er iets moet gebeuren bij RTL, dat zag een kind bijna wel.”

Renate Verbaan in Shownieuws: “Angela is de afscheidsborrel al aan het organiseren.

Lees ook:
Erland Galjaard vertrekt na 21 jaar bij RTL (donderdag)
Angela de Jong juicht vertrek Erland Galjaard toe (donderdag)
Telegraaf vraagt zich af of Galjaard-exit vrijwillig is (donderdag)
Gordon: ‘Erland steunde me de afgelopen dagen nog’ (donderdag)
Voetbal Inside reageert mild op vertrek Erland Galjaard (vandaag)
Wartaal confronteert BLVD met waarheid over Erland (vandaag)
Pers laat geen spaan heel van vertrekkende Galjaard (vandaag)
‘Massa-ontslag bij RTL: 20 procent personeel weg’ (vandaag)
Humberto verliest met Erland de hand boven zijn hoofd (vandaag)
‘Wendy van Dijk heel blij met vertrek Erland Galjaard’ (vandaag)
‘Erland Galjaard mag niet overstappen naar SBS’ (vandaag)

Foto: Omroep MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen