Wartaal confronteert BLVD met waarheid over Erland

Erland Galjaard wordt in de schrijvende pers behoorlijk kritisch aangepakt nu hij zijn exit bij RTL heeft aangekondigd, maar bij RTL Boulevard lag de loftrompet weer op tafel. Studiogast Willie Wartaal confronteerde de BLVD-sterren er echter mee dat RTL het eigenlijk helemaal niet zo best doet onder Galjaard. “Hij is toch onder druk weggegaan? Ik heb net op de radio gehoord bij BNR dat hij allemaal vrienden op bepaalde plekken heeft neergezet en dat er druk was om weg te gaan.

Wartaal doelde op het nepotisme van Galjaard. Hij heeft bijvoorbeeld zijn beste vriend Ronald Molendijk bij Boulevard naar binnen gewerkt, terwijl er geen kijker is die hem te pruimen vindt. En dan is er nog Humberto Tan die mag blijven doormodderen op de late avond omdat RTL Late Night Galjaards prestigeproject is.

Beau van Erven Dorens vond het niet leuk dat Willie Wartaal deze opmerking maakte. “Er is zoiets als feit en fictie“, gaf hij geërgerd aan.

Willie Wartaal: “Is het een vriend van jou?

Daarop kwam de vertrouwde RTL-aap weer uit de mouw. Van Erven Dorens: “Ja, ook. Maar los daarvan: de feiten zijn dat die man daar zelf weg is gegaan en dat de directeur van het hele bedrijf Sven Sauvé heeft gezegd: ‘Hij is weggegaan en ik vind het heel jammer.’

Toen durfde ook Bridget Maasland het aan om een kritische noot te kraken over de man die haar terughaalde van SBS, gouden bergen beloofde, maar haar buiten Boulevard om geen enkele andere klus gaf.

Maasland: “Er zijn wel een aantal mensen, zoals Angela de Jong vandaag, die zeggen dat het eigenlijk wel heel goed is dat er een beetje reuring, vernieuwing en verandering komt. Misschien is dit wel wat RTL nodig heeft.

Ik heb een beetje het vermoeden dat het een soort tactiek is van een groter geheel. Dat er nog meer gaat veranderen in televisieland. Hoe of wat weet ik ook niet.”

Dat Boulevard Galjaard met fluwelen handschoenen aanpakt is niet zo vreemd. Veel sterren hebben hun posities te danken aan Galjaard. “Erland is de reden dat ik een tv-carrière heb“, zegt Luuk Ikink bijvoorbeeld vandaag in de krant.

Lees ook:
Erland Galjaard vertrekt na 21 jaar bij RTL (donderdag)
Angela de Jong juicht vertrek Erland Galjaard toe (donderdag)
Telegraaf vraagt zich af of Galjaard-exit vrijwillig is (donderdag)
Gordon: ‘Erland steunde me de afgelopen dagen nog’ (donderdag)
Voetbal Inside reageert mild op vertrek Erland Galjaard (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen