Telegraaf vraagt zich af of Galjaard-exit vrijwillig is

De Telegraaf heeft er grote twijfels bij of het vertrek van programmadirecteur Erland Galjaard bij RTL Nederland wel vrijwillig is, gezien de huidige staat waarin de tv-zenders van het bedrijf zich verkeren. Dat is te lezen op de website van de krant. Galjaard heeft RTL geleid in gouden tijden, maar ook in de huidige tijd, waarin hijzelf, zijn vrouw Wendy van Dijk en een hoop van hun RTL-vrienden als Humberto Tan en Ronald Molendijk zuchten onder een buitengewoon negatief imago.

Het pijnlijkste RTL-debacle is RTL Late Night, dat al een maand doormoddert met zeer slechte kijkcijfers. “In januari stond het marktaandeel van RTL ten opzichte van het jaar ervoor 4 procent in de min“, aldus De Telegraaf.

Galjaard vertrekt per 1 mei bij RTL, maar stapt per 31 maart al uit de dagelijkse operatie. Dat noemt De Telegraaf ‘een veeg teken’. “Voor dit soort topposities is een periode van anderhalve maand ongehoord snel, ook als het gat intern opgevuld kan worden.”

Juist op het moment dat er even geen nieuwe knallers in de coulissen klaarstaan, de contracten van de VI-heren aflopen en er een knoop moet worden doorgehakt over Tan’s toekomst op de late avond, staat Galjaard op straat. Niettemin benadrukken alle partijen de vrijwilligheid van de beslissing.”

Het Telegraaf-artikel ’Mister RTL’ werd Barbie’s boeman kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Lees ook:
Erland Galjaard vertrekt na 21 jaar bij RTL (vandaag)
Angela de Jong juicht vertrek Erland Galjaard toe (vandaag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen