Angela de Jong juicht vertrek Erland Galjaard toe

Tv-criticus Angela de Jong van het AD vindt het een goede zaak dat Erland Galjaard er straks uit ligt bij RTL Nederland. Dat laat ze weten in haar column in de krant. Galjaard stapt na 21 jaar ‘uit eigen beweging’ op bij RTL. “Eindelijk! Eindelijk lijkt er iets te gaan gebeuren bij RTL, nu Erland Galjaard vertrekt als programmadirecteur. En dat is geen seconde te vroeg“, zegt ze. “Als je er al zo lang zit, is het bijna onvermijdelijk dat de sleet erop komt, word je te makkelijk.”

De programmadirecteur leidde RTL in glorietijden, maar nu ook in donkere tijden: RTL Boulevard is een egoshow geworden, Humberto Tan scoort niet meer en op prime time is RTL 4 geen hitzender meer. Galjaard is doof voor kritiek en te arrogant om te denken dat de kijker alles pikt, aldus De Jong.

De kijker heeft al die RTL-propaganda op RTL wel door, aldus De Jong. En ook het toneelstukje van Gordon Gaat Trouwen veroordeelt ze, omdat daardoor ook de geloofwaardigheid van een programma als RTL Nieuws in het geding zou komen.

Al met al ligt RTL in puin, aldus De Jong. “Galjaards opvolger mag gaan puinruimen, met de beperkte financiële middelen die er nog zijn. Want ook financieel gaat het al een tijdje niet goed daar.”

Het wordt nog lastig voor die opvolger waar te beginnen. Het vertrouwen van de kijker moet hersteld. De bezem grondig door RTL Late Night , maar ook door Boulevard.”

Fatima Moreira de Melo opvoeren als sportdeskundige terwijl ze in een leuk jurkje louter Wikipedia-feitjes oplepelt, is gewoon een belediging voor wat de rubriek onder Albert Verlinde ooit was en kan zijn. Investeren in frisse gezichten en frisse formats.”

De hele AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Lees ook: Erland Galjaard vertrekt na 21 jaar bij RTL (vanmiddag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen