Froukje houdt zich niet bezig met haar lage kijkcijfers

Froukje de Both houdt zich niet bezig met de lage kijkcijfers van haar nieuwe vijfuurshow Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven op RTL 4. Dat vertelt ze in gesprek met De Telegraaf. Alle aandacht is gevestigd op de horrorcijfers van De 5 Uur Show op SBS 6, maar Eigen Huis & Tuin scoort niet heel veel beter. Er keken de afgelopen uitzendingen tussen de 100.000 en 150.000 mensen naar, goed voor zo’n 5 à 6 procent van alle kijkers op dat uitzendtijdstip. Niet bepaald een vetpot dus.

Froukje trekt zich er naar eigen zeggen niet te veel van aan. “In de vergadering worden ze besproken, maar ik probeer ons niet te vergelijken met de andere programma’s. Het belangrijkste is de waardering van de kijker en dat ze het programma leuk vinden.”

Waarom houdt ze zich niet zo bezig met kijkcijfers? “Als we heel erg bezig zijn met de kijkcijfers wordt het te krampachtig, dan schiet je in een kramp en daar wordt je programma niet leuker op. Laat ons maar lekker in die boerderijbubbel zitten en een leuk programma maken. En dan maar hopen dat de kijker het oppikt.

Het duurt ook even voordat zo’n programma scoort, meent Froukje. “Een programma moet even de tijd krijgen om bij mensen in het systeem te komen. Dat heb ik zelf ook wel eens, dat je denkt ’oh wat grappig, dat is er ook op dat tijdstip’. Dan ga je eens kijken en de volgende keer weer eens.”

Het moet als het ware langzaam insijpelen. Dat duurt even.”

Foto: Nick van Ormondt

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen