‘Erland Galjaard mag niet overstappen naar SBS’

Het gonst van de geruchten dat Erland Galjaard overstapt naar het SBS 6 van John de Mol nu hij na 21 jaar vertrekt bij RTL, maar dat mag helemaal niet vanwege een concurrentiebeding. Dat meldt showkenner Evert Santegoeds op de Telegraaf-site. Santegoeds is ter ore gekomen dat Galjaard aan de slag gaat voor SBS, maar andere bronnen laten een ander geluid horen. “Onzin. Erland zou vanwege een concurrentiebeding de eerste tijd, zeker wel een jaar, niet eens mógen overstappen.”

Een bedrijf als RTL vergeet echt niet een concurrentiebeding te regelen, aldus de bron van Santegoeds. “Op dat niveau is gereguleerd dat je met de kennis over je huidige werkgever niet direct aan de slag kan bij een directe concurrent.

Volgens die bron is het echt waar dat Galjaard tijd voor zichzelf wil hebben. “Hij heeft de laatste jaren met Ronald Molendijk gewerkt aan een carrière in de muziek. Dat wil hij verder gaan uitbouwen.

Het vertrek van Galjaard heeft een hoop losgemaakt in de mediawereld. Er worden her en der ook grappen over gemaakt. “Zo zo. Betekent dit trouwens dat Sandra Schuurhof weer terug naar RTL mag komen?“, grapt ene Thijs bijvoorbeeld over geruchten die al jaren de ronde doen op internet.

Daar moet AD’s columniste Nynke de Jong wel om gniffelen: “Ghe ghe ghe.”

Lees ook:
Erland Galjaard vertrekt na 21 jaar bij RTL (donderdag)
Angela de Jong juicht vertrek Erland Galjaard toe (donderdag)
Telegraaf vraagt zich af of Galjaard-exit vrijwillig is (donderdag)
Gordon: ‘Erland steunde me de afgelopen dagen nog’ (donderdag)
Voetbal Inside reageert mild op vertrek Erland Galjaard (vandaag)
Wartaal confronteert BLVD met waarheid over Erland (vandaag)
Pers laat geen spaan heel van vertrekkende Galjaard (vandaag)
‘Massa-ontslag bij RTL: 20 procent personeel weg’ (vandaag)
Humberto verliest met Erland de hand boven zijn hoofd (vandaag)
‘Wendy van Dijk heel blij met vertrek Erland Galjaard’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen