BLVD denkt dat Talpa verkocht wordt: ‘John faalt’

Rob Goossens houdt er rekening mee dat de geruchten dat Talpa Network verkocht wordt aan het Zuid-Afrikaanse Prosus wel degelijk kloppen. Het lijkt John de Mol niet meer te lukken om er een succes van te maken. Dat heeft de tv-kenner gisteren gezegd in RTL Boulevard. Het excuus dat er gewoon wat tijd nodig is om een zender op te bouwen, kan John al lang niet meer gebruiken. Als zendereigenaar komt hij maar niet uit de verf en mogelijk komt er nu een einde aan.

Rob heeft de geruchten ook gehoord. “Het gaat natuurlijk niet heel lekker met Talpa Network en er gaan hardnekkige geruchten dat er een te koop-bord in de tuin staat. Sterker nog: er wordt ook al gesproken over een koper, namelijk het Zuid-Afrikaanse Prosus. Talpa zegt dat het volkomen onzin is.”

Toch houdt hij er serieus rekening mee. “Ik zou ook niet weten hoe John het lek nog boven zou moeten krijgen. Wat dat betreft snap ik wel dat verkopen een serieuze optie zou kunnen zijn.”

Het grootste probleem van Talpa is de vooravond van vlaggenschip SBS 6, denkt hij. “RTL heeft een heel groot voordeel en dat geeft SBS ook toe, namelijk dat er gewoon een vooravond staat die er al jaren staat met Editie NL en natuurlijk ook ons eigen programma Boulevard.

Zoiets heeft SBS 6 niet. “SBS is al jaren zoekende naar het programma dat het op die plek goed kan doen. Ze hebben het even gehad met Utopia en afgelopen jaar hebben ze nog aardig gescoord met Man Bijt Hond en Lingo, maar dat hebben ze nu weer weggegooid voor twee nieuwe programma’s, maar het is hem gewoon nog niet.”

Ze scoren met De 5 Uur Show en Dit Vindt Nederland gewoon echt heel slecht.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen