Rick Brandsteder moe van Miljuschka’s body positivity

Rick Brandsteder wordt een beetje moe van de ‘body positivity’-achtige items die voorbijkomen in RTL Boulevard. Er zijn tegenwoordig wel heel veel bewegingen. Dat heeft hij gezegd in Koffietijd. Zijn Boulevard-collega Miljuschka Witzenhausen is een van de boegbeelden van de body positivity-beweging. Zij adviseert vrouwen om hun vetrollen te omarmen, maar speelt daarbij een merkwaardige dubbelrol: zij verdient grof geld met haar suikerrijke toetjesimperium.

Voor Rick is het niet zo’n relevant onderwerp. “Ik heb veel Boulevard mogen presenteren en dan komen die onderwerpen vaak voorbij, ook met Miljuschka. Ik heb wel het idee dat er elke dag een nieuwe beweging ontstaat met een Engelse term, die ik dan eerst nog moet uitvinden en bedenken wat het allemaal inhoudt, voordat de volgende er al weer is. Ik vind het soms ook een beetje doorslaan, maar ik begrijp het ook wel weer.”

Acteur Juvat Westendorp: “Ik denk dat wij kerels veel minder naar elkaar kijken. Het maakt mij helemaal geen reet uit hoe jij eruitziet. Of jij nou supergespierd bent of juist wat kilo’s erbij hebt… Het maakt mij niet veel uit.”

Rick: “Een vrouw is veel meer bezig met het uiterlijk en het voorkomen. Wij mannen zijn daar denk ik toch iets makkelijker in.”

Misschien moeten vrouwen er eens wat minder over kletsen, denkt Rick. “Wordt het niet een beetje gevoed door al die bewegingen dat we er maar steeds maar over moeten praten? Ik ben opgevoed dat het niet uitmaakt wie je bent, hoe je eruitziet, dik of dun. Het is voor mij heel normaal, maar ik moet er nu in één keer over nadenken en er wat over zeggen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen