Koffietijd vindt pepernoten steeds vroeger komen

Je hoort wel eens dat het geluid van Mien uit Assen nooit gehoord wordt in de mainstream media, maar bij Koffietijd zit ze gewoon aan tafel: Pernille La Lau. Ze vertegenwoordigt het geluid van de gewone vrouw in de supermarkt. “Liggen ze er nú al?!” Het gaat hier natuurlijk over pepernoten. “Ik kwam gisteren in de supermarkt, Pat, en ik zie daar ineens hele grote dozen staan met alles van Sinterklaas. Ik dacht: het komt nu dus nóg eerder. Ik heb altijd dat gevoel“, aldus Pernille.

Zelf weet Pernille vaak als een van de eersten wanneer de pepernoten weer in de supermarkt liggen, want ze komt er dagelijks. “Ik loop tegenwoordig elke dag in de supermarkt. Ik heb namelijk zo veel leuke teenagers in huis. Mijn ijskast is leeg, mijn voorraadkast is leeg, elke keer moet ik bijvullen.”

En nu is ze tijdens het sjokken met haar karretje dus al op pepernoten gestuit. “En weet je wat ik vroeger altijd had? Van: ik ga het nu nog niet kopen, dat vind ik niet leuk, ik wacht tot het echt Sinterklaas-tijd wordt. Maar nu dacht ik: mijn kinderen zijn teenagers, ik doe het anders, laat ik er nou gewoon eens van genieten.

Pernille gooit haar principes overboord en trapt gewoon in de supermarktval. “Ik heb dus lekker pepernoten meegenomen. Ik dacht: laten we het nou toch maar gewoon eens een keer proeven.”

Collega Patrick Martens: “Ik zag het ook bij heel veel mensen voorbijkomen op social media, van: ‘Jeetje, wat vroeg weer, die pepernoten.’ Ik denk: die mogen van mij het hele jaar in de winkel liggen. Ik vind dit echt zo ongelooflijk lekker. Dit smaakt toch ook in de zomer?

Andere onderwerpen in Koffietijd waren broodbanket, exotische katachtigen en cognitieve psychologie.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen