Koffietijd vindt pepernoten steeds vroeger komen

Geplaatst op vr 11 sep 2020 om 14:45

Je hoort wel eens dat het geluid van Mien uit Assen nooit gehoord wordt in de mainstream media, maar bij Koffietijd zit ze gewoon aan tafel: Pernille La Lau. Ze vertegenwoordigt het geluid van de gewone vrouw in de supermarkt. “Liggen ze er nú al?!” Het gaat hier natuurlijk over pepernoten. “Ik kwam gisteren in de supermarkt, Pat, en ik zie daar ineens hele grote dozen staan met alles van Sinterklaas. Ik dacht: het komt nu dus nóg eerder. Ik heb altijd dat gevoel“, aldus Pernille.

Zelf weet Pernille vaak als een van de eersten wanneer de pepernoten weer in de supermarkt liggen, want ze komt er dagelijks. “Ik loop tegenwoordig elke dag in de supermarkt. Ik heb namelijk zo veel leuke teenagers in huis. Mijn ijskast is leeg, mijn voorraadkast is leeg, elke keer moet ik bijvullen.”

En nu is ze tijdens het sjokken met haar karretje dus al op pepernoten gestuit. “En weet je wat ik vroeger altijd had? Van: ik ga het nu nog niet kopen, dat vind ik niet leuk, ik wacht tot het echt Sinterklaas-tijd wordt. Maar nu dacht ik: mijn kinderen zijn teenagers, ik doe het anders, laat ik er nou gewoon eens van genieten.

Pernille gooit haar principes overboord en trapt gewoon in de supermarktval. “Ik heb dus lekker pepernoten meegenomen. Ik dacht: laten we het nou toch maar gewoon eens een keer proeven.”

Collega Patrick Martens: “Ik zag het ook bij heel veel mensen voorbijkomen op social media, van: ‘Jeetje, wat vroeg weer, die pepernoten.’ Ik denk: die mogen van mij het hele jaar in de winkel liggen. Ik vind dit echt zo ongelooflijk lekker. Dit smaakt toch ook in de zomer?

Andere onderwerpen in Koffietijd waren broodbanket, exotische katachtigen en cognitieve psychologie.

Foto: RTL
27 Reacties op “Koffietijd vindt pepernoten steeds vroeger komen”


 1. Curryworst

  Waarschijnlijk heeft dat mens onder een steen gelegen.
  Sinds jaar en dag liggen in augustus de kruidnoten (geen pepernoten) al in de schappen.
  Behalve in de Bijlmer want dat is kwetsend voor de medemens met een kleurtje.

 2. Biertijd

  Nou Pernille la Lau lust wel wat noten,ze kan die van mij er zo bijkrijgen 😛😛

 3. Rastom

  Bruine pepernoten zijn racistisch.

 4. WEST

  bij de Hema LIGGEN zakjes chocolade met negergezichtjes , kijk dat mag dan wel !
  En voor kerstmis spullen kan je al terecht bij de ACTIONE

 5. ZeerNetteDameZeerGrootBreinZeerHoogIQ

  Ik vind het niet kunnen pepernoten. Bruin associëren met peper geeft mij geen fijn gevoel. Graag wat kleurstof toevoegen om ze wit te maken. Het is een schande dat dit nog mag worden verkocht.

 6. Mark

  Die pepernoten lagen in juli al bij Kruidvat en twee weken later bij de Jumbo. Je kunt zien dat Pernille nooit zelf boodschappen doet…

 7. Pepernoten vinden dames koffietijd oude zeur mutsen

  Er zit geen enkele peper meer in het programma.

 8. Jan de 💩

  Ik heb al 10 jaar nachtmerries van Pernille , dat is nog wel erger dan Zwarte Piet .

 9. Pettie Fart

  Overal liggen de schappen al vol met Sint troep. Slaat echt nergens op, zo vroeg.
  Vroegah was alles beter.

 10. Waarom krimpen schapen niet als het regent

  Je hoeft ze niet te kopen, muts

 11. Arseen

  De zakjes lagen al de laatste week van augustus in mijn plaatselijke siupermarkt. Ik moest wel even lachen, maar het is te onnozel om het verder over te hebben.
  Alles is van de pot gerukt tegenwoordig, deal er maar mee, la Lau.

  Ik heb besloten alle shit rondom dit feest en de gekte in de wereld in het algemeen maar te laten voor wat het is soms.
  Negergezichtjes op pepernoten, proficiat ik hoop dat ze smaken. Na de vermenging van volkeren hebben wij geen eigen smoel meer. Men rooft onze musea leeg uit genoegdoening voor het aangedane leed. Werkelijk niet te geloven en een slecht teken aan de wand. Een grote groep mensen die eigenhandig een soort herstelbetaling van Nederland hiermee opeisen net als de Nederlanders dat deden na de bevrijding.
  Het gevaar van escalatie, ( geen social media ) omdat toch nog vaak eerst de dialoog werd gezocht was echter duidelijk minder. Hier blijft het natuurlijk niet bij, vraag is hoe verder?
  Ik maak mij dus die totaal niet druk over een zakje qwalgelijke pepernoten van een toch al totaal naar filistijnen geholpen Sinterklaasklaasfeest noch om Pernille la Lau.

 12. idioot

  ik hou meer van die diepbruine chocoladepepernoten. Lekker man!!

 13. Sarah

  Dat het snoepgoed zo vroeg al in de winkels ligt is alleen maar fijn in een tijd als deze waarin Zwarte Piet wordt bejegend door een kleine groep extreme activisten.

  Ik erger mij er echter wel aan dat Zwarte Piet zo weinig op de verpakkingen aanwezig is, we mogen tegenwoordig al blij zijn met een silhouette.

 14. Geronimo

  Het gras is groen, de hond die blaft en de pepernoten liggen steeds vroeger in de schappen. Mijn verbazing is wel weer genoeg gewekt voor vandaag.

 15. Bertje Faber

  Het zijn KRUIDNOTEN!!

 16. HBaz

  In juni hadden ze het al over Zwarte Piet. Dus zijn ze nog laat met die pepernoten. Doe mij maar taai taai overigens.

 17. toxilogic

  Het irritante is dat tegen de tijd dat het Sinterklaas is er nauwelijks meer iets te vinden is omdat de winkels vol liggen met kerst troep.

 18. Kelvin

  De Albert Heijn had in 2019 van die lekkere spekken met chocola eroverheen, mooi ontwerp: een Zwarte Piet in een schoorsteen. De oude verpakking van de chocolade-poppen was ook mooi: een traditionele zwarte Zwarte Piet met oorbellen.

 19. Ellen Bespreekt

  @ Kelvin: dat was in 2018. In 2019 was de chocolade-helft van die mengelmoes wel verkrijgbaar in volume-verpakkingen, zonder de spek maar wel met dat prachtige ontwerp met de knecht.

  De voormalige verpakkingen waren inderdaad vele malen nostalgischer, de traditionele Zwarte Piet is altijd een pluspunt.

 20. Marry Hens

  Ben altijd bang wanneer Pernille iets gaat zeggen. Ook mijn kinderen lijden daar onder. Tijd voor Pernille om de VN toe te spreken.

 21. HadieDave

  Hebben ze dat lijk ook weer opgegraven?

 22. Eveline

  Sinterklaas zonder Zwarte Piet is nooit leuk.

 23. anoniem

  Heerlijk! Ik had in augustus al gevulde speculaas bij de koffie.. :-)

 24. Wil van Bil

  Er kijkt toch geen hond naar dat koffieleutertijd?

 25. Pieter

  Leuke dingen altijd besteld.

  https://www.hollandsouvenirshop.nl/sinterklaas-zwarte-piet-polystone-p-1285.html

 26. AlexF

  ja ken het. Ik kom ook steeds vroeger

 27. J van Kampen

  Ik ben in de chocoladeindustrie werkzaam geweest. Voor deze sector valt Sinterklaas op 1 september, dan moet je dus klaar zijn en ligt het hele magazijn vol sinterklaasavond. Dan ben je blij dat je op 1 september ruimte kan maken door het in de winkels te laten leggen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.