Voetbal Inside reageert mild op vertrek Erland Galjaard

De mannen van Voetbal Inside hebben donderdagavond op RTL 7 mild gereageerd op het vertrek van hun programmadirecteur Erland Galjaard, ondanks hun eerdere felle kritiek op de man van Wendy van Dijk. Dat was te zien in een uitzending rondom de Europa League. Het VI-trio kwam in september enorm in de problemen toen Johan Derksen in hun programma felle kritiek uitte op RTL en baas Erland Galjaard. De voetbalanalist benoemde de welbekende lange tenen van Galjaard.

De spanning in het RTL-gebouw liep zó hoog op door de VI-uitzending dat er een hele rel ontstond, waarbij de mannen zelfs een woeste e-mail ontvingen van RTL 7-baas Marco Louwerens. Later volgde er ook nog een gesprek met Erland Galjaard. De kritiek van VI op Galjaard bleef daarna voortduren.

En nu gaat Galjaard dan weg, na 21 jaar. “Toen ik hier ruim twintig jaar geleden begon bij Sport aan Tafel toen was Erland de baas van de sportafdeling bij RTL. Ik heb die man twintig jaar meegemaakt en nooit één vervelend incident met hem gehad. Hij is voor mij altijd ontzettend goed geweest en een uitstekende man om mee samen te werken“, sprak Derksen gisteren op RTL 7.

Normaal gesproken vertrekken mensen op hun hoogtepunt, maar Galjaard vertrekt op zijn dieptepunt. De tv-man zit naar verluidt in een midlifecrisis en wil zich meer gaan toeleggen op het dj-duoschap dat hij vormt met Ronald Molendijk.

Derksen: “Niemand is onmisbaar, maar ik heb de indruk dat die Erland een beetje geobsedeerd is door die rare hoempamuziek. Je ziet aan die man dat hij daar veel plezier aan beleeft. Als hij het financieel kan veroorloven om ontslag te nemen, dan wens ik hem veel plezier daarmee.”

Veel mensen denken dat Galjaard eruit is gewerkt vanwege slechte kijkcijfers. René van der Gijp: “Het grote speculeren is begonnen natuurlijk, Wilfred. Ik denk dat er niet veel achter zit. Die man zit op een leeftijd, rond de vijftig, dat hij denkt: wat heb ik gedaan en wat ga ik nog doen?

Wilfred Genee vult aan in het AD: “Je hoeft toch niet tot aan je graf hetzelfde te doen? Het werkt verfrissend denk ik, zoals het wellicht voor RTL ook goed is als er een nieuwe wind gaat waaien.

Lees ook:
Erland Galjaard vertrekt na 21 jaar bij RTL (donderdag)
Angela de Jong juicht vertrek Erland Galjaard toe (donderdag)
Telegraaf vraagt zich af of Galjaard-exit vrijwillig is (donderdag)
Gordon: ‘Erland steunde me de afgelopen dagen nog’ (donderdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen