Merel Ek belt met Pieter Storms over terugkeer Breekijzer: ‘Tof’

Merel Ek heeft gebeld met Pieter Storms over een mogelijke terugkeer van zijn roemruchte programma Breekijzer. “Ik heb het programma teruggekeken en vind het heel erg tof.”

Wilfred Genee, Merel Ek en Pieter Storms © SBS, NPO

Het is een legendarisch programma dat jarenlang te zien was op SBS 6: Breekijzer, waarin een woeste Pieter Storms het voor gedupeerde mensen opnam door achter allerlei bedrijven en organisatie aan te gaan. Vandaag Inside-kenner Victor Vlam heeft dit getipt als een geschikt programma voor Merel Ek en zij blijkt er nu serieus werk van te maken.

‘Past bij je’

Wilfred Genee vindt het eveneens een goed idee. Hij vraagt haar in de rubriek In De Wandelgangen: “Pieter Storms inmiddels gesproken, neem ik aan?”

Merel: “Ja, die heb ik gesproken. Die heb ik gebeld. Ik heb ook het programma teruggekeken, Breekijzer, dus ik ga eens even kijken wat dat is.”

Wilfred: “Het past wel bij je, denk ik, toch?”

‘Heel erg tof’

Ja, antwoordt Merel. “Ik vond het heel tof inderdaad om te zien hoe hij dat soort bedrijven binnenloopt of overheidsinstanties en verhaal gaat halen.”

Wilfred: “Een beetje wat BOOS vandaag de dag is. Hij was zijn tijd ver vooruit.”

Merel: “Ja, inderdaad, precies, maar dan wel bij de wat grotere bedrijven en de grotere overheidsinstanties. Dat is wel iets dat zeker… Weet je, opkomen voor mensen en rechtvaardigheid.”

Bellen met Frans

Wilfred vraagt zich af of Merel inmiddels al contact heeft gehad met de top van Talpa. “Heb je Frans Klein al gesproken?”

Merel: “Nee, die heb ik nog niet gesproken. Ook niet morgen. Nee, ook niet overmorgen.”

Wilfred: “Als hij kijkt, kan ik bellen.”

Merel: “Frans kan altijd bellen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat denkt u dat John de Mol belangrijker vindt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen