Sam en Merel héle week niet in VI: ‘Talpa vreesde voor escalatie’

Een unicum: Sam Hagens en Merel Ek zijn de hele week niet te gast geweest in Vandaag Inside, ondanks een politiek roerige week. “Het lijkt erop dat Talpa serieus vreesde voor escalatie.”

Sam Hagens en Merel Ek © SBS 6

Sam Hagens en Merel Ek, de politiek verslaggevers van Hart van Nederland, zijn niet op hun mondje gevallen en laten zich niet zomaar in de hoek zetten door een paar oude vlegels aan een talkshowtafel. Het zal bij hen dan ook niet in goede aarde zijn gevallen dat de VI-heren achter hun rug om roepen ‘allergisch’ voor ze te zijn en dat het ‘blagen’ zijn.

Nog nooit gebeurd

De mannen van VI doen net alsof het toevallig is dat Merel en Sam deze héle week niet in VI te zien waren, maar dat is volgens Victor Vlam onmogelijk. “Volgens mij is het in de geschiedenis van Vandaag Inside nog nooit eerder gebeurd dat zowel Sam als Merel een week lang niet in dat programma te zien zijn geweest”, zegt hij in De Communicado’s.

De mediacriticus en VI-deskundige vervolgt: “Soms was de een op vakantie en zat de ander er twee keer, maar meestal zitten ze er elke week beiden wel een keertje. Dat roept dus direct vragen op. Er was heel veel politiek nieuws. Alle reden dus om ze daar aan de bar te hebben.”

Groot conflict

Johan Derksen roept gretig dat er niemand gecanceld is en dat gelooft Victor ook. “Wat ik wel denk dat er aan de hand is dat er natuurlijk een beetje een conflict is geweest tussen Merel en Johan, en in mindere mate Sam en het VI-trio. Wat ik denk dat ze bij Talpa wel hebben gedacht van: we moeten éventjes zorgen dat we de emoties wat laten bedaren.”

“Ze zullen hebben gedacht van: laat ze deze week maar eventjes niet aanschuiven om te voorkomen dat het uit de hand gaat lopen, want ze hebben er bij Talpa niet zoveel belang bij als daar ruzie ontstaat en ze moeten een andere politiek duider zoeken en dat soort dingen. Dat kan veel gedoe opleveren.”

Niet gecanceld

Merel en Sam zíjn ook niet te cancelen door de mannen, denkt Victor. “Nee, niet zonder dat er bij de kijkers van het programma heel veel ophef en kritiek zou zijn. Ik vond het ook echt opvallend om te zien hoeveel steun er was voor Merel en Sam. RTL Boulevard heeft het bijvoorbeeld voor ze opgenomen, Angela de Jong ook.”

Hij vervolgt: “Eigenlijk is het gewoon zo dat Johan Derksen compleet in zijn hemd wordt gezet door de jonge honden van het programma. Merel heeft deze confrontatie glansrijk gewonnen, net zoals zij eerder confrontaties met Johan heeft gewonnen.”

Niet meer welkom

Johan kan er intern voor zorgen dat Merel en Sam niet meer aanschuiven, maar dat zouden de VI-kijkers volgens Victor niet pikken. “Ik denk dat er echt heel veel protest zou komen vanuit de kijkers van het programma.”

De VI-mannen roepen altijd stoer dat kritiek hen helemaal niets doet, maar, zo zegt Victor: “Ik kan je verzekeren dat als mensen jou rancune verwijten en je daarom twee populaire medewerkers van het scherm hebt gehaald, dat het niet goed voelt en niet fijn is. Ik denk dat ze totaal niet zitten te wachten op die kritiek.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou het boycotten van Merel Ek en Sam Hagens een slechte zet zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen