Zieke Martijn Krabbé wekt onbegrip bij Jan Uriot: ‘Waarom nu?!’

Privé-sterjournalist Jan Uriot is kritisch over het moment waarop Martijn Krabbé naar buiten brengt dat hij kanker heeft. “Ik vind het allemaal veel te vroeg. Wacht het even af.”

Jan Uriot en Martijn Krabbé © RTL

Martijn Krabbé heeft via zijn Instagram-pagina bekendgemaakt dat er kanker bij hem is aangetroffen. De presentator blijft gewoon te zien op televisie, maar zet zijn werkzaamheden wel op een lager pitje. “Ik zie genoeg kansen hier iets mee te doen. Zo liggen er nog meerdere behandelopties”, aldus de Kopen Zonder Kijken-ster.

Reactie van Wendy

Privé-sterjournalist Jan Uriot vindt het verschrikkelijk. “Triest hoor. Heel triest. Hij zegt er zelf natuurlijk niet heel veel over, want we weten helemaal niet wat voor soort kanker het is, maar hij ventileert dat even op Insta en wil met rust gelaten worden. Dan is het natuurlijk wel zo dat anderen erop reageren”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Hij vervolgt tegen zijn collega Jordi Versteegden, verslaggever bij De Telegraaf: “Dat vond jij verbazingwekkend, maar ik vind dat eigenlijk wel logisch. Op dat platform zegt hij dus dat hij ernstig ziek is en dan vind ik het niet heel raar dat bijvoorbeeld Wendy van Dijk daar even een reactie op geeft.”

Veel te vroeg

Jordi heeft daar gemengde gevoelens bij. “Wat ik zei inderdaad is dat ik onder anderen Wendy van Dijk, maar ook heel veel andere collega’s van RTL onder andere hem naast dat bericht sterkte zie wensen, terwijl ik denk: ik mag toch hopen dat die mensen ook gewoon apart nog via de app een berichtje hebben gestuurd.”

Jan vindt de timing van Martijns bericht verkeerd. “Het is bij mij ook allemaal veel te vroeg, want toen jij het me vertelde had ik ook zoiets van: waarom ventileert hij dat nou via Insta? Ik bedoel: hij heeft op het ogenblik geen werkzaamheden.”

‘Wacht even af’

Jordi wijst erop dat Martijn na het weekend weer op het scherm is. “Nou, maandag start een nieuw seizoen van Kopen Zonder Kijken.”

Jan: “Maar dat is allemaal al opgenomen. Dan denk ik: wacht even af hoe het gaat met je gezondheid en dan kun je daar later nog mee komen. Of het is heel ernstig, dat weten we natuurlijk ook niet.”

Al met al krijgt Martijn dus een flink lesje oncologische etiquette voor zijn kiezen. Hopelijk kan hij zijn persoonlijke gezondheidsupdates volgende keer íets beter coördineren met Jan en Jordi. Zijn ze bij Privé ook weer tevreden…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Jan Uriot zich vergaloppeert?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen