Angela de Jong woest na uitlachen Merel Ek: ‘VI-trio is echt zó laf’

Angela de Jong, een van de vaste gasten van Vandaag Inside, is behoorlijk pissig op de mannen van de talkshow. Ze vindt het uitlachen van Merel Ek ‘ontzettend laf’. “Hoezo ‘blaag’?!”

Merel Ek, Johan Derksen en Angela de Jong © SBS

De mannen van Vandaag Inside staan er bekend om: ze durven hun gasten pas bij de enkels af te zagen als ze er niet meer zijn. Helmut Lotti vonden ze prima toen hij in de studio was, maar werd een dag later vernederd. Lilian Marijnissen? Niks mis mee, totdat ze er de volgende avond niet meer zit. En ook Merel Ek is nu flink de los.

Angela flink pissig

Merel voelt zich rot over de manier waarop Habtamu de Hoop is besproken door Johan Derksen, omdat zij degene is die beelden van een interview met hem meenam naar de studio. Toen ze eind vorige week in de talkshow aangaf dat ze er slecht van had geslapen, toen vroeg René van der Gijp zich hardop af waarom ze niet gewoon was thuisgebleven.

En Johan Derksen? Die heeft Merel eergisteren compleet afgekeurd, toen ze er niet bij was. Het maakt Angela de Jong woest. Zij zegt in haar AD Mediapodcast: “Ik word vooral echt naar van de manier waarop ze Merel Ek wegzetten.”

Laffe mannen

Wilfred Genee, Johan en René zijn laf, vindt Angela. “Het is aan de lopende band daar dat als iemand kritiek heeft aan die tafel en die uit dat… Op dat moment gaan ze er nog een beetje redelijk mee om, maar de dag daarna kun je erop wachten dat je de volle laag krijgt. Altijd als diegene niet meer aan tafel zit, dan durven ze opeens.”

“En dat vind ik zó ontzettend laf. Dat ik denk van: val iemand dan op dat moment aan. Als René van der Gijp kritiek heeft op Lilian Marijnissen, omdat ze volgens hem Johan Derksen te vermanend toespreekt, zeg dat dan op dat moment. Merel Ek wordt dus belachelijk gemaakt, omdat zij dus duidelijk wél in haar maag zat met die hele toestand.”

Belachelijk maken

René grapte maandag dat Merel wel slecht geslapen zal hebben omdat haar vriend snurkt. Angela: “Nou, ha ha ha ha. Dan moet je dat vooral belachelijk maken als ze er niet is. En ook weer termen gebruiken als ‘blaag’, en: ‘Ik laat me niet vaderlijk toespreken.'”

Ze vervolgt: “Het geldt altijd voor jonge mensen en het geldt altijd voor vrouwen. Daar word ik ook wel een beetje zat van. Dat zijn degenen die ze dan aanpakken. En dat vind ik echt laf.”

Opa Derksen

Het wordt steeds duidelijker dat VI er echt alleen is voor de conservatieve, vastgeroeste mening, aldus Angela. “Het is het programma waar je zogenaamd alles mag zeggen, behalve dan tegen Johan Derksen. Dan mag je niet alles zeggen.”

“Je mag inderdaad zeggen dat je het met hem eens bent, maar je mag vooral niet zeggen dat je een eigen mening hebt en dat je het niet met opa Derksen eens bent.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Angela de Jong een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen