Merel Ek krijgt steun van BLVD na pittige sneer René van der Gijp

Merel Ek krijgt na de pittige sneer van René van der Gijp aan haar adres steun vanuit RTL Boulevard. “Ik vind het een beetje slap van René”, roept Aran Bade, de showkenner van dienst.

Merel Ek © SBS

Er is bonje achter de schermen van Vandaag Inside. De verhoudingen staan op scherp door Johan Derksens uitspraken over politicus Habtamu de Hoop. Politiek verslaggeefster Merel Ek had vorige week een interview met hem, nam de beelden mee naar de studio en vervolgens riep Johan hem vanwege zijn donkere huidskleur geen echte Fries te vinden.

Sneer van René

Racisme, vinden critici. Zij verwijten Merel, maar ook Albert Verlinde, niet te hebben ingegrepen. Toen Merel eind vorige week weer in de studio zat, zat ze er verslagen bij. Ze gaf aan dat ze zich de hele week verschríkkelijk had gevoeld over de uitspraken van Johan en dat ze niet ingreep. “Was dan lekker thuisgebleven!”, beet René van der Gijp haar toe.

Frank Dane vindt het een opvallende sneer aan iemand uit je eigen team, zegt hij in RTL Boulevard. “Was dat nou iets van een sneer van René? Van: joh, waarom ben je dan gekomen?”

Beetje slap

Ja, antwoordt showkenner Aran Bade. “Ik vond het ook een beetje slap van René. Merel voelt zich verantwoordelijk, want zij heeft het filmpje van Habtamu de Hoop meegenomen naar de studio. Zij heeft hem gevraagd naar die 18 miljoen euro die is vrijgemaakt voor de Friese taal en hij heeft daarop gereageerd.”

“Zij is daar op die kruk toen niet ingegaan op wat Johan zei. René doet nu van: heb je daar de hele week mee gezeten?! Ja, dat zit haar natuurlijk dwars. Ik snap dat wel.”

‘Gewoon moe’

Lex Uiting vindt het opvallend dat er zoveel gedoe is bij VI: de mannen lijken ook een beetje klaar te zijn met hun, volgens critici, liegende tafelgast Özcan Akyol. “Ik heb het allemaal bekeken en geanalyseerd. Die jongens zijn gewoon moe. De lente komt eraan en de zomerstop. Maar ze moeten nog heel lang door met het EK.”

Dat zou kunnen, aldus Aran. “Het klopt misschien wel, want ik sprak Wilfred Genee de dag na die uitspraak en hij zei: ‘Ik wil wel een keer weer thuis zijn. Het stapelt zich wel op.’”

Andere opstelling

Johan Derksen kan zich ook gewoon een beetje beheersen, vindt de showdeskundige. “Elke keer als Johan iets zegt hebben ze een week of twee weken nodig om daar weer op terug te komen. Ik vind ook met dit soort dingen: Johan kan zich ook anders opstellen.”

Het lijkt erop dat VI de eigen relletjes zelf ook uitkauwt, aldus Aran. “Nu moest Merel er weer iets over zeggen en dan blijf je bezig.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen