Bridget Maasland vindt dat Theo Maassen heel onhandig reageert

Bridget Maasland vindt het heel onhandig hoe Theo Maassen omgaat met het verhaal over huiselijk geweld. “Hij roept dat het allemaal privé is, maar hij kan ook wat anders zeggen.”

Bridget Maasland en Theo Maassen © RTL, NPO

De VPRO knikkert Theo Maassen eruit bij het programma Zomergasten, omdat de presentator niet publiekelijk wil reageren op de beschuldigingen van huiselijk geweld. De cabaretier roept dat het allemaal een privézaak is, maar als je van zoiets ernstigs wordt beschuldigd en het is niet waar, dan is het natuurlijk een zéér kleine moeite om te ontkennen.

Theo vertikt

Wie zwijgt stemt toe? Het lijkt er wel op. En tv-kenner Rob Goossens begrijpt dat de VPRO er dan geen zin meer in heeft. “Theo Maassen vertikt om te reageren. Dan weet je gewoon als omroep: dan gaan we zometeen allemaal mooie namen bekendmaken en het enige dat journalisten willen is van Theo Maassen weten hoe dit nu allemaal zit.”

Collega Luuk Ikink daarop aan de desk van RTL Boulevard: “Kennelijk geloven ze bij de VPRO dan ook niet helemaal het verhaal van Theo, want anders hadden ze misschien wel gezegd: ‘Nou, Theo, we geloven je op je woord, het is een privékwestie.’”

Geen antwoord

Theo is een tikkende tijdbom, aldus Rob. “Ze hebben hem de gelegenheid gegeven om antwoord te geven op vragen en als daar geen antwoord op komt, dan wil je niet op een later moment als omroep in verlegenheid gebracht worden.”

Luuk denkt dat de VPRO hier helemaal geen zin in heeft. “Ik kan me wel voorstellen als ik het nu zo allemaal aanhoor dat ze bij de VPRO hebben gedacht: waar zijn we nu toch in beland?”

Bridget kritisch

Nu het erop lijkt dat Theo schuldig is, kan hij volgens Bridget Maasland beter voor een andere aanpak kiezen. “Het is privé, daar komt het eigenlijk steeds op neer, terwijl je ook had kunnen zeggen: ‘Het is een privékwestie, maar dat er iets niet goed gaat lijkt me duidelijk, maar dat ga ik ook in privésfeer oplossen.’”

Royaltyfan Sandra Schuurhof denkt dat Theo dan óók zijn baantje had moeten opgeven, zegt ze in Shownieuws. “Ja, ik vind het wel een gemis, maar als hij zich hieraan schuldig heeft gemaakt… Bij bijna elke gast is grensoverschrijdend gedrag een issue. Dan kan het natuurlijk niet. Als hij er niks over wil zeggen, is dat heel lastig.”

Opvallend mild

BNNVARA houdt vooralsnog wél vast aan Theo, die voor hen het programma Der Theo heeft opgenomen. Rob: “Dat juist zij ervoor kiezen om hierbij weg te kijken is opvallend. Het is bijna alsof zij al hun wrok en rancune hebben opgemaakt met hun aanval op Matthijs van Nieuwkerk, dat gewoon hun reservoirtje leeg is en iedereen verder mag blijven.”

Ook voor Khalid Kasem zijn ze opvallend mild bij die omroep, merkt Rob op. Hoe dan ook: wie moet nu Zomergasten gaan presenteren? Rob daarop Albert-achtig vals: “Eus zou heel makkelijk zijn, want als dan een gast weinig filmpjes heeft, dan heeft Eus een hele klapper vol met filmpjes…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat Theo Maassen het huiselijk geweld niet wil ontennen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen