VI’s Merel Ek verbijstert haar grootste fan: ‘Dit is héél slecht plan’

Merel Ek, die in de nek van Hélène Hendriks hijgt als het gaat om wie de populairste VI-vrouw is, verbijstert haar grootste fan. “Dit lijkt me echt een héél slecht plan voor haar carrière.”

Merel Ek © SBS

Victor Vlam, de mannelijke Angela de Jong, kijkt graag naar Merel Ek. “Ik ben heel groot fan”, bekent hij. “Ik ontferm mij over haar carrière. Ik probeer gewoon een soort van positieve aandacht aan haar te geven om haar verder te helpen in haar carrière. Ik heb geen idee of ze het op prijs stelt, maar inderdaad, zij is mijn projectje van 2024.”

‘Doe het niét!’

De onthulling van Merel dat ze wel graag een talkshow zou willen maken, zorgt echter voor verbijstering bij Victor. “Mijn eerste advies aan Merel zou zijn: wat je ook doet, géén talkshow! Echt, het is extreem onverstandig om nu al direct een talkshow te gaan presenteren en dat heeft te maken met het feit dat het afbreukrisico echt supergroot is.”

Hij vervolgt in de podcast De Communicado’s: “Als zij ineens een prominente talkshow gaat presenteren, dan gaat iedereen op elk minutieus detail letten en vooral aan het begin van een carrière is dat gewoon onverstandig, want ja, ze heeft tot nu toe alleen maar de politieke verslaggeving gedaan. Dat is niet dezelfde tak van sport.”

Prime-time-stage

Een talkshow is echt iets heel anders, aldus Victor. “Je hebt andere vaardigheden daarvoor nodig, dus je moet er nog even in komen. Je moet nog allerlei dingen leren. Het is niet goed om een soort van stage te gaan doen op het hoogste podium wat je maar kan krijgen. Dat is niet de beste plek om dingen te gaan leren.”

Wat moet Merel dán doen? “Kijk, als ik Frans Klein was, dan zou ik Merel inzetten op een programma wat haar kwaliteiten tot uiting brengt. Een van de dingen die zij heel goed doet, is dat zij ook echt goed politici ter verantwoording roept. Ze is af en toe boos op mensen. Er is laatst ook weer zo’n filmpje dat Yesilgöz haar niet te woord stond.”

Woest op Dilan

Merel was echt woest op Dilan Yesilgöz. “Dat deed het hartstikke goed. Dat willen we zien als kijker. Een journalist die echt de machthebbers het vuur aan de schenen legt. Mijn voorstel zou zijn om een Breekijzer-achtig programma voor Merel te ontwikkelen. Dat programma met Pieter Storms was in de jaren 90 echt heel erg succesvol.”

Victor vervolgt: “Veel hoge kijkcijfers ook daarvoor. Laat Merel naar gewone mensen toegaan die een probleem hebben dat de politiek kan oplossen, maar de politiek niet oplost. Ze doen het niet, maar ze kunnen het wel.”

Soort Tim

Een soort Tim Hofman dus? “Ja, een beetje wel, maar dan met politici. Tim Hofman gaat in zijn BOOS altijd naar allerlei mensen toe die een probleem hebben met een bedrijf of wat dan ook. Zij kan dan praten met mensen met een probleem en vervolgens gaat ze naar de politici toe. Die rent ze achterna om te zorgen dat dat probleem opgelost wordt.”

Dat kan op landelijk, maar ook lokaal niveau, aldus Victor. “Het zal misschien niet een miljoen kijkers trekken, maar vijf of zeshonderdduizend kijkers zou best goed zijn. Dan heb je Peter Gillis-achtige cijfers, dus dat is op zich best oké voor SBS 6. Plus het is hele goede imagobuilding voor Merel, waardoor ze op lange termijn best een talkshow kan doen.”

De werktitel die Victor aandraagt? Merel Lost Het Op. “Goeie titel, toch?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Merel Ek een eigen talkshow of toch beter een Breekijzer-achtig programma?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen