Merel Ek afgekeurd door Johan Derksen: ‘Geleuter van een blaag’

Merel Ek ligt niet meer lekker bij de mannen van Vandaag Inside. Na René van der Gijp blijkt ook Johan Derksen wel klaar met haar te zijn. “Het is gewoon geleuter van een blaag.”

Merel Ek en Johan Derksen © SBS

Het zit Vandaag Inside-ster Merel Ek echt heel erg hoog dat collega Johan Derksen over politicus Habtamu de Hoop heeft geroepen ‘dat hij toch geen Fries is’, een vooroordeel gebaseerd op zijn huidskleur. Ze zat vlak voor het weekend ook in de talkshow en riep dat ze de hele week niet goed had geslapen en dat ze het allemaal verschrikkelijk vindt.

‘Schei uit!’

René van der Gijp beet haar live in de uitzending toe waarom ze dan niet is thuisgebleven en nu blijkt ook Johan Derksen behoorlijk klaar te zijn met de politiek verslaggeefster. Wilfred Genee begint er gisterenavond over in VI: “Het was een ongelukkige opmerking. Zoals Merel zei: ‘Als je op iemand z’n tenen gaat staan, dan zeg je ook sorry.’”

Daarop zegt Johan geërgerd: “Ja, maar wat Merel zei, schei daar over uit. Hè? Ja…”

Wilfred: “Wat nou? Dat mag zij toch vinden? Daar is dit programma voor bedoeld. Dat iedereen een mening heeft. Kijk, dat we hier met allemaal witte mannen aan tafel zitten die er heel anders over denken, dat snap ik…”

Heropvoeden

Johan vindt het toontje van Merel heel ergerlijk. “Ja, maar Merel die mij wil heropvoeden zit ik niet op te wachten hoor.”

Wilfred: “Nee, ze sprak haar eigen gevoel uit. Ze wilde je volgens mij helemaal niet heropvoeden, maar zij heeft het anders beleefd.”

Johan: “Ja, ze zat met een knoop in haar maag en heeft de hele week niet geslapen. Het is wat.”

Wilfred: “Dat mag toch? Dat is toch de kracht van het programma? Dat we iedereen toelaten en alles wat ze willen zeggen en wat ze doen?”

Geleuter van blaag

Nou, nee, aldus Johan. Hij lijkt Merel eruit te willen werken, net als Pieter Cobelens. “Ik vind dat niet een kracht van een programma, ik vind dat het geleuter van een blaag.”

Wilfred: “Omdat ze zo jong is en daar een ander gevoel over heeft dan jij?”

Johan: “Nou, een onvolwassen reactie.”

Tafelgast Valentijn Driessen zit in kamp-Johan: “Ze maken het natuurlijk allemaal wel heel groot. Daar lig je natuurlijk geen vijf dagen van wakker.”

Johan: “Geen vijf minuten ook.”

Havermelkelite

René neemt Merel niet serieus. “Misschien snurkt die vriend wel.”

Wilfred: “Jullie staan iets anders in het leven. Jullie zijn die oude witte mannen die het allemaal geweldig vinden.”

Bargast Chris Woerts: “Ik was vrijdag bij Nulandia, een voetbalclub, en toen vroeg ik ook: jongens, hebben jullie het gezien? Ja, allemaal. Ze zeiden: ‘Zwaar overtrokken!’ Het was een heel gemêleerd gezelschap. In de provincie speelt het helemaal niet. Het is echt de grachtengordel. Heel deugend Nederland en de havermelkmeute wil een klacht indienen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen vindt Merel Ek een zeiksnor. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen