Waar zijn Merel Ek en Sam Hagens? ‘Weg met vuilbek Derksen!’

Er is de afgelopen dagen veel formatienieuws, maar Merel Ek en Sam Hagens zijn na de beledigingen van Johan Derksen en René van der Gijp niet meer in de VI-studio gespot. “Vuilbek!”

Johan Derksen, Merel Ek en Sam Hagens © SBS

Merel Ek en Sam Hagens, de politiek verslaggevers van Hart van Nederland, zitten tijdens dagen met veel politiek nieuws steevast aan de bar van Vandaag Inside. De afgelopen dagen hebben we ze daar niet zien zitten en dat valt veel mensen op. Veel mensen leggen de link met de Habtamu-rel; zowel Merel als Sam zijn achter hun rug om beledigd.

Allergisch en blaag

Het is logisch dat Merel en Sam zich uitgesproken hebben tegen Johan in de racismerel rond politicus Habtamu de Hoop, ook omdat ze een bepaalde geloofwaardigheid hebben opgebouwd in Den Haag. Hun verzet heeft echter tot frictie geleid: René van der Gijp heeft laten weten ‘allergisch‘ te zijn voor Sam, Johan noemt Merel nu een ‘blaag‘.

De mannen van VI kunnen doorgaans op veel steun rekenen, maar het stuit wel veel mensen tegen de borst dat ze altijd pas negatief over mensen spreken als ze er niet meer bij zitten. Een dag later, als ze niet meer terug kunnen praten. En dat is natuurlijk wel heel erg laf, vindt Angela de Jong. Zij zit net als veel mensen in kamp-Merel en Sam.

Waar zijn ze?

Een volger van Tina Nijkamp vraagt zich af waar Merel en Sam zijn. “Valt mij op: al even geen Sam en Merel sinds het gedoe met Johan terwijl er afgelopen dagen al veel politiek discussies en fragmenten zijn geweest.”

Tina antwoordt op haar analysekanaal: “Ja, viel mij ook op. VI wijkt deze week af ten opzichte van veel andere weken, namelijk maar één bargast elke uitzending. Doen ze wel vaker, maar deze week nog geen één keer twee. Maandag: Chris, dinsdag Raymond, woensdag Ben, donderdag Pieter. Nu ook Merel of Sam naast Pieter?”

Vuilbek

Wilfred Genee lijkt zich ook steeds meer te verzetten tegen de clichéreacties van Johan. “Kans is groot dat we kijken naar het einde van een tijdperk”, zegt journalist Ton F. van Dijk op X. “Oud: Johan Derksen cs. Nieuw: Merel Ek en Sam Hagens. Natuurlijk lig je als journalist wakker van racisme in een programma waaraan je meewerkt.”

Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe daarop: “Hoop het. Wil Talpa geld blijven verdienen aan onverbeterlijke vuilbek die trots leegloopt qua racisme, antisemitisme, graag vrouwen basht? Je kunt ook prikkelende, politiek incorrecte tv maken zonder deze drek. O nee? Dan is racisme ‘de kracht’ van SBS 6, geef dat toe.”

Imago van VI

Het is imagotechnisch in elk geval niet goed dat VI zo vals doet tegen eigen medewerkers, stelt Tina in haar podcast Tina’s TV Update. “Johan Derksen is de laatste ook zo negatief over zijn collega’s. Kan dat wel? Ja, bij Johan Derksen kan alles. Hij heeft Merel Ek nu weer een blaag genoemd. Het gebeurt vaak als de mensen er niet bij zitten.”

Laf, vindt ook Tina. “Dus ja, ik weet niet hoe het dan weer verder gaat als Merel Ek terugkeert in de studio. Het valt wel op dat ze dat steeds vaker doen dan voorheen, heb ik het idee. Ik denk dat het wel belangrijk is voor het programma dat er ook wat meer vrolijkheid in de show komt in plaats van al dat gebrom, om het maar zo te zeggen.”

En Albert dan?

Albert Verlinde heeft al aangekondigd binnenkort weer bij VI te zitten en dan ook het gesprek aan te gaan bij Johan. Zal hij dan ook worden gecanceld door ‘opa Derksen’?

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden in de podcast Strikt Privé: “Ik ben wel benieuwd of Johan en René hem dan ook durven tegen te spreken. Ik merk nu bij de jonge garde, bijvoorbeeld Merel Ek, dat ze er echt van langs krijgen van de mannen als ze tegen worden gesproken. Ik ben benieuwd of ze dat bij Albert ook doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u het als Merel Ek en Sam Hagens geen zin meer hebben in VI?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen