Sam en Merel klaar met VI-trio? ‘René van der Gijp oncollegiaal’

Het is veelzeggend: we hebben Sam Hagens en Merel Ek, ondanks enorm veel politiek nieuws, al de hele week niet gezien in Vandaag Inside. “René van der Gijp is heel oncollegiaal.”

Sam Hagens en Merel Ek © SBS 6

Sam Hagens en Merel Ek hebben flink wat ergernis gewekt bij Johan Derksen en René van der Gijp door zich uit te spreken tegen de gewraakte Habtamu-uitspraken van Johan. René heeft laten weten ‘allergisch‘ te zijn voor Sam en Johan vindt Merel een ‘blaag‘. Na die persoonlijke aanvallen hebben we zowel Sam als Merel niet meer gezien in VI.

Roomser dan paus

Het probleem van Johan en René is dat zij Sam en Merel belerend vinden. VI-kenner Victor Vlam zegt daarover in De Communicado’s: “Dat heb ik ook wel een beetje, hè. Vaak als mensen zich roomser dan de paus voordoen is dat omdat ze vooral willen aantonen hoe moreel superieur ze zelf zijn. Dus die absolute afkeer daarvan voel ik heel sterk.”

“Maar aan de andere kant: ik begrijp wel waarom mensen zoals Sam en Merel zich uit willen spreken in de dagen daarna tegen Johan Derksen, omdat zij natuurlijk terug moeten naar Den Haag. Zij hebben ook linkse politici nodig voor informatie en die linkse politici zullen het niet pikken als Sam en Merel zich er niet tegen uitspreken.”

Lemming

Sam en Meel hadden geen andere keuze dan duidelijk afstand te nemen, aldus Victor. “Anders krijgen ze het etiket dat ze alleen maar als een lemming achter Johan Derksen aanlopen. Dat is gewoon niet goed daar voor jouw werk in Den Haag, dus ik begrijp dat ze uit een soort van zelfbehoud zich echt uit moesten spreken.”

Hij vindt dat Johan en René dat moeten respecteren. “Ik vind het logisch dat ze dat gedaan hebben. Ik vind ook dat Johan dat moet dulden omdat hij de oorspronkelijke fout heeft gemaakt. En ik vind het, heel eerlijk gezegd echt verschrikkelijk oncollegiaal van René van der Gijp om daar niet íets meer begrip voor op te brengen.”

Wat zegt Sam?

Wat zegt Sam zelf over deze kwestie? Hij laat weten binnenkort gewoon weer aan de bar te zitten. “Het is een beetje een samenloop van omstandigheden. Ik ben niet gecanceld. (…) Dat is gewoon wat ze doen. Het hoort erbij dat ze tegen je in gaan. Al gebeurt dat meestal een dag later.”

En Merel? Die zien we voorlopig niet meer. “Kijkers hoeven zich geen zorgen te maken. Ze zitten er binnenkort weer, al heeft Merel volgende week vakantie”, meldt Wilfred Genee.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Sam Hagens en Merel Ek meer gekoesterd moeten worden door VI?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen