Sam Hagens degradeert na opmars Merel Ek: ‘Ik haal haar koffie’

Sam Hagens erkent dat hij door de maanden heen een beetje is ingehaald door zijn vrouwelijke collega Merel Ek. “Ik moet nu ook havercappuccino voor haar halen op de redactie.”

Sam Hagens en Merel Ek © SBS 6

Ze hebben in korte tijd met z’n tweeën furore gemaakt door als politiek verslaggever bij Vandaag Inside te gaan zitten: de jonge talenten Merel Ek en Sam Hagens. Hoewel hij langer voor SBS 6 werkt dan zij, heeft Merel hem nu toch een beetje overschaduwd, vindt mediakenner Victor Vlam. “Voor Sam is het ergens wel echt heftig natuurlijk.”

Sam reageert

Baalt Sam er niet een beetje van? “Nee, nee, nee. Het leuke is: ík heb ervoor gezorgd dat Merel bij ons kwam werken. Ik deed toen in die tijd de coronapersconferenties en zij kwam de hele tijd binnenlopen en toen zei ik tegen mijn baas: ‘Moeten we niet Merel een keer vragen?’”, vertelt hij in de rubriek In De Wandelgangen.

Gastheer Wilfred Genee: “Zo werkt het. Ik heb destijds Hélène voorgesteld bij John de Mol.”

Sam: “En die haalt jou nu ook in! Hahaha.”

‘Vrouwen zijn leuker’

Gedeelde smart is halve smart. Wilfred: “Ja, die haalt mij ook in! Wat dat betreft hebben we allebei hetzelfde gedaan! Uiteindelijk: vrouwen zijn ook leuker, daar moet je eerlijk in zijn. Vrouwen zijn gewoon leuker.”

Sam: “Zeker. Daar ben ik het ook helemaal mee eens. Ik vind dat Merel het ook echt heel goed doet. Er is wel wat veranderd op onze redactie. De verhoudingen. Het is: ‘Sam, ga je havercappuccino voor mij halen? En doe maar een grote.’ En dan is het: ‘Ja, mevrouw Ek, ik ga nu weer havercappuccino halen.’ Zo gaat dat!”

Compleet veranderd

Oei, Sam als de koffiekoerier van Merel… “Ja, nee, het is echt compleet veranderd”, geeft hij toe.

Wilfred: “Ga je dan ook aan je eigen stijl werken of dingen anders doen? Of denk je: dit is wie ik ben, take it or leave it?”

Sam: “Ik doe dit nu drie jaar. Ik begon in de tijd van corona bij die persconferenties en toen was het alleen maar met gestrekt been erin en daar hou ik nog steeds van om zo scherp mogelijk te interviewen, maar hoe langer je er rondloopt, hoe beter ook je netwerk wordt en hoe eerder je dingen hoort.”

Pitbull

Wilfred vindt niet dat Sam tammer moet worden. “Maar ik vind jou op je sterkst, júist als je zo scherp interviewt. Dat moet je zoveel mogelijk blijven doen, man. Jij moet nog veel meer pitbull worden. Dat ben je al, maar nog veel meer.”

Van pitbull naar koffiepuppy? Het ligt volgens Sam ook een beetje aan zijn eindredacteur: “Ik had ook een pitbull-interview met Rutte, maar de redactie zat er niet op te wachten, omdat ze dat Ernst Kuipers-verhaal een beetje moe waren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moeten Merel Ek en Sam Hagens een grotere rol krijgen in Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen