René van der Gijp ‘allergisch’ voor Sam Hagens: grote bonje bij VI

Herrie achter de schermen van Vandaag Inside: er is bij René van der Gijp flink wat ergernis over de manier waarop politiek verslaggever Sam Hagens zich gedraagt tegen Johan Derksen.

René van der Gijp en Sam Hagens © SBS 6

De media zijn er drukker mee dan de kijker: het relletje over de ongelukkige uitspraken van Johan Derksen aan het adres van politicus Habtamu de Hoop zorgt totaal niet voor een kijkcijferexplosie. Waar de eerste VI-racismerel nog voor torenhoge kijkersaantallen zorgde, lijkt de kijker nu niet meer zo onder de indruk van een foute uitspraak hier en daar.

Gijp allergisch

Johan kan rekenen op de steun van Wilfred Genee en René van der Gijp – zij vinden zijn uitspraken niet racistisch – maar hun vaste politiek verslaggever Sam Hagens was eergisteren wél heel kritisch. Hij eiste vanaf de bar min of meer excuses van Johan: “De kijkcijfers zakken niet in en de mensen zullen het je niet kwalijk nemen.”

Zijn belerende toontje schiet volledig in het verkeerde keelgat bij Gijp. Hij heeft gisterenavond zijn beklag gedaan over Sam in zowel RTL Boulevard als Vandaag Inside zelf. “Ik ben allergisch voor belerend toegesproken te worden, ja. Daar ben ik echt allergisch voor. Zodra iemand dat doet, zeg ik: ‘Hallo, even anders nu’”, zegt hij in VI.

‘Vooral Sam’

René is teleurgesteld in Sam. “Ik ga iemand toch niet belerend toespreken? Daar heb ik totaal geen behoefte aan. Vooral Sam en daarna ook Lilian Marijnissen, toen dacht ik: nou, daarom had ik er altijd zo’n hekel aan als ze achter de microfoon stond in de Tweede Kamer, omdat ze zo sprak. Dat toontje stond me totaal niet aan.”

Tafelgast Wouter de Winther: “Had je dan geen behoefte om dat gisteren tegen haar te zeggen?”

René: “Nee, totaal niet. Nee, daar had ik geen behoefte aan.”

Merel heeft spijt

Sams collega Merel Ek hield tijdens de uitzending waarin Johan zijn uitspraken deed haar mond. Daar heeft ze volgens Lilian Marijnissen spijt van. Zij zegt in In De Wandelgangen: “Merel heb ik wel nog even vandaag erover gesproken en die zei wel dat ze met de kennis van nu wel baalt dat ze niet iets heeft gezegd.”

Wat heeft Merel gezegd tegen Lilian? “Ze zei: ‘Het ging zo snel, maar het kan gewoon niet.’ Ze baalde wel, zei ze tegen mij, dat ze niet in de uitzending wat heeft gezegd.”

Geen racisme

Wilfred vindt dat de uitspraken van Johan niet racistisch zijn. “Eigenlijk niet, als ik heel eerlijk ben. Maar wat Lilian ook zegt: ook als je het niet racistisch bedoelt, kan het nog wel racistisch zijn. Daar zit op zich wel wat in.”

René: “Kom, laten we erover ophouden, joh, over die onzin.”

Wilfred: “Ja, we laten Bram Moszkowicz ook maar lopen. Die wil langskomen, las ik ook, of hoorde ik. Dat moeten we even niet doen.”

René: “Dat is ook geen kijkcijferkanon meer, hè?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Sam Hagens in de positie is om Johan Derksen terecht te wijzen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen