Merel Ek en Sam Hagens doen stapje terug: ‘Het wordt ons te veel’

Merel Ek en Sam Hagens stoppen per direct met hun wekelijkse podcast Politiek Vandaag, omdat het hen allemaal veel te veel wordt. Ze zijn kapot. “Ja, het is gewoon te druk.”

Sam Hagens en Merel Ek © SBS 6

Hun reportages voor Hart van Nederland en bijdragen aan Vandaag Inside zorgen voor flink wat werkdruk bij politiek verslaggevers Merel Ek en Sam Hagens. Het wordt hen allemaal veel te veel en daarom stoppen ze per direct met hun wekelijkse, twintig minuten durende podcast Politiek Vandaag. Ze kunnen gewoon niet langer doorgaan, vertellen ze.

Net iets te veel

Sam vertelt het nieuwtje aan het eind van de slotaflevering. “Dit was hem weer, Merel. Nog even persoonlijk eindigen: we gaan ermee stoppen helaas.”

Merel: “Ja, met de podcast, hè? Hahaha. Met de podcast.”

Sam: “We vonden het wel echt heel erg leuk om te doen en we kregen er veel leuke reacties op van al die geweldige luisteraars. Duizenden luisteraars, maar het wordt iets te veel.”

Gewoon te druk

Merel weet niet meer hoe ze die twintig minuten durende podcast moet inpassen in haar schema. “Ja, het is gewoon te druk.”

Sam: “Ja, want we moeten op zondag ook nog bij Hélène zitten, VI, Hart van Nederland.”

Merel grapt: “Ja, dus dit is door Hélène.”

Sam: “Ja, laten we Hélène de schuld geven van dat de podcast stopt.”

Niet definitief

Doen Merel en Sam een Gordontje of stoppen ze écht? “Het is niet definitief, want als er een keer wel weer genoeg tijd is, dan gaan we het gewoon weer oppakken. Het is ook heel leuk als er verkiezingen zijn of als er een grote crisis is.”

Sam vervolgt: “Ik heb het in december ook dagelijks gedaan, dus als er veel te vertellen is pakken we dat weer op, maar nu past het helaas niet meer helemaal in het schema. Toch bedankt voor het luisteren. We komen vast wel weer een keer terug samen.”

Geen Breekijzer

Merel gaat ook de tv-show Breekijzer niet nieuw leven inblazen. Daar was recentelijk nog even sprake van, maar, vertelt Wilfred Genee in de rubriek In De Wandelgangen: “Ik hoor dat hij (oud-presentator Pieter Storms, red.) ook met zes anderen heeft gezeten. Ik kom er nu achter dat Pieter echt aan het shoppen is.”

Dat heeft Merel ook gehoord. “Hij heeft gewoon allemaal lijntjes uitgegooid, maar ik heb het sowieso – en dat heeft niet per se te maken met dat hij allerlei lijntjes heeft uitgegooid – te druk. Het is te veel op dit moment. Geen nieuw programma dus.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Merel Ek en Sam Hagens vinden het allemaal te zwaar worden. Typisch millennials?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen