Leonie ter Braak krijgt reprimande: ‘Ze ontpopt zich tot RTL-clown!’

Leonie ter Braak is volgens VI vertrokken bij SBS 6 omdat ze serieuzere tv wilde gaan maken, maar bij RTL 4 doet ze nu wel héél veel inhoudsloos amusement. “Ze ontpopt zich tot clown!”

Leonie ter Braak © RTL

Als Leonie ter Braak de ambitie had om zich te profileren met maatschappelijk betrokken programma’s, dan slaagt ze daar niet echt in. Ze staat onder contract bij RTL, maar doet daar alleen maar vrij schijtlollige programma’s. Van ballonnen opblazen in Blow Up tot panellid spelen in programma’s als Beste Kijkers en Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet.

Clown van RTL

Van journalistiek talent naar RTL’s hofnar: het kan verkeren. Het begint Privé-sterjournalist Jan Uriot naar eigen zeggen allemaal een beetje te verbazen. “Ik heb met haar gewerkt, maar toen was ze zo lollig nog niet, maar nu wel”, zegt hij in zijn rubriek Wat Vindt Jan

Hij vervolgt: “Ze is een beetje de clown aan het worden van RTL en dan denk ik: schat, pas d’r mee op, want in elk paneltje zit ze op het ogenblik. En dan heb je het programma gehad, dan krijg je een reclameblok en dan rolt ze weer door het beeld in een reclame van Wehkamp. Ze is een beetje…”

Grapkeutel

Een beetje wat? Co-host Pim Sedee vult in: “Een duizenddingendoekje…”

Ja, eigenlijk wel, vindt Jan. “Haha. Ze is de grapkeutel van RTL aan het worden. Allemaal prima hoor, alleen ze kan nooit meer serieus zo’n programma als Goedemorgen Nederland gaan doen of het nieuws gaan lezen. Dat kan niet meer natuurlijk. Ze is een beetje de cabaretière aan het worden.”

Switch

Pim denkt dat Leonie nu eenmaal doet wat haar opgedragen wordt. “Maar ja, het zit dan in je contract, en het is nooit te laat om nog een switch te maken, toch, Jan?”

Eén troost voor Leonie: als ze gelijktijdig inhoudsloze én inhoudelijke content wil maken, kan ze altijd nog bij De Telegraaf terecht. Pim weet er alles van…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Leonie ter Braak: inderdaad een leuke tv-persoonlijkheid of een beetje overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen