Vandaag Inside-conflict: ‘Merel Ek is bedreiging voor Sam Hagens’

Merel Ek en Sam Hagens zijn dé politieke gezichten van Vandaag Inside. Zijn ambitie is tomeloos, maar ondanks die werkdrift gaat ze hem keihard langszij. “De sfeer is minder met hem.”

Sam Hagens en Merel Ek © SBS 6

Het is volgens velen zo klaar als een klontje dat Merel Ek en Sam Hagens in de kopgroep van de tv-talenten zitten. Ze mogen om beurten aan de barkruk van Vandaag Inside zitten, maar wie hebben ze daar inmiddels het liefst? Merel lijkt langzaam uit te groeien tot favoriet, terwijl Sam van hen twee toch echt de meeste ambities heeft.

Altijd lachen

Hoe kijkt Vandaag Inside-deskundige Victor Vlam hiernaar? “Sam heeft de langste staat van dienst bij SBS 6; die werkt er al sinds 2018. Een paar jaar doet hij nu de politiek daar. Hij mocht van John zelfs een talkshow presenteren: HLF8, maar inmiddels denk ik dat hij overschaduwd is door zijn vrouwelijke collega”, zegt hij in De Communicado’s.

Merel is leuker in VI, stelt Victor. “Bij Vandaag Inside vind ik Merel Ek echt een hele fijne verschijning en het is namelijk echt gewoon altijd lachen als zij er zit. Het is echt áltijd lachen als zij er zit. Er wordt wel eens gezegd dat vrouwen niet passen bij Vandaag Inside. Nou, Merel Ek samen met Hélène Hendriks, is hét voorbeeld van het feit dat dat niet waar is.”

Sfeer is minder

Sam doet toch ook hartstikke leuk mee in VI? “Ik vind Sam Hagens een uitstekende politiek duider, niks mis mee, maar de sfeer is wel minder als hij aan de bar zit. Merel voegt echt wat toe.”

Co-host Lars Duursma, een debatdeskundige, daarop: “Dus zij is een beetje one of the boys geworden, terwijl Sam dat dus eigenlijk niet is?”

Victor: “Sam is gewoon een beetje zakelijker, wat saaier, wat meer gewoon dat hij bij zijn onderwerpen blijft. Met Merel hebben ze meer rapport.”

‘Heftig voor Sam’

Volgens VI-kenner Victor moet Sam zich nu echt zorgen gaan maken. “Voor Sam is het ergens wel echt heftig natuurlijk, want ze zijn wel concurrenten van elkaar. Het zijn collega’s van elkaar, maar het zijn ook concurrenten van elkaar. Als zij het hartstikke goed doet is dat wel een bedreiging voor hem.”

Merel kan nu doorgroeien naar een plek aan tafel en Sam niet, oordeelt Victor. “Ik zou haar eigenlijk best wel de kans willen geven om aan tafel te zitten.”

Promotie

Maar de deskundigen zitten bij VI toch áltijd aan de bar? “Er wordt wel eens gezegd dat de bar voor duiders is en de tafel voor opiniemakers, maar het zou volgens mij voor de sfeer best leuk zijn om Merel aan tafel te zetten.”

Hij besluit: “Job Knoester zat ook eerst aan de bar en is nu ook aan tafel gaan zitten. Dus je kunt best die promotie maken. Ik denk: probeer dat een keer uit, zie of het werkt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen