Gordons comeback volgens Tina Nijkamp geen hit: ‘Dit is héél laag’

De comeback van Gordon is vooralsnog niet bepaald een kijkcijferhit, stelt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp. Hoe zijn optreden in Verborgen Verleden scoorde? “Wel héél dramatisch, oef.”

Tina Nijkamp en Gordon © RTL, SBS

Het lijkt erop dat Gordon niet meer goed aanvoelt wat de tv-kijker van hem verwacht. Zijn comeback op televisie na het drama met zijn ex-vriend Gavin Rozario was een drietrapsraket: eerst trad hij op met een nieuw kapsel in een ’s middags uitgezonden kerstconcert van MAX, daarna was hij te zien in Casa di Beau en afgelopen weekend in Verborgen Verleden.

Drietrapsraket

Met het optreden in de show van Beau van Erven Dorens heeft Gordon volgens vriend en vijand zijn eigen glazen ingegooid, omdat hij daarin echt verwerpelijke dingen heeft gezegd over Gavin. Het was allemaal zó laag bij de grond dat het zelfs de carrière van Beau heeft geschaad, omdat hij het allemaal zonder tegenspraak liet gebeuren.

Gordon liet in Casa di Beau al een traantje, en afgelopen weekend was hij wéér huilend op de buis, ditmaal in Verborgen Verleden. Wat hem zo emotioneel maakte? De ontdekking dat zijn voorouders ook muzikaal waren, net als hij.

Geen knaller

Zitten de tv-ijkers nou een beetje te wachten op het doorspitten van Gordons stamboom? Tina Nijkamp, de kijkcijferautoriteit van de lage landen, heeft het antwoord. “Na het veelbesproken interview in Casa di Beau was Gordon zaterdag te gast in Verborgen Verleden op NPO 2. Helaas was dit geen lineaire kijkcijferknaller.”

Hoeveel mensen keken er dan naar? Ze schrijft op haar analysekanaal: “Gordon scoorde 104.000 kijkers minder dan Raven van Dorst vorige week en kwam uit op 428.000 kijkers. In de commerciële doelgroep zelfs een dramatische score: 2,2 procent. Oef. Dat is wel heel laag en het is zelfs de laagste score in die doelgroep van de hele top 60 zaterdag.”

Terugkeer?

Voor opdrachtgevers als RTL en Talpa is de populariteit van een BN’er in de commerciële doelgroep veruit het belangrijkst, dus deze score is voor Gordon een behoorlijke tegenvaller. Hoe moet dat nou toch verder met hem?

Tina: “Wanneer we Gordon weer op tv zien ergens? Zou hem een docu-achtige serie aanraden. Coach in The Voice en panel van Ik Hou Van Holland of iets dergelijks zit er niet in, denk ik.”

Zelfspot

Gordon stond de afgelopen vijf jaar onder contract bij SBS 6 en Tina schatte eerder dat hij daar zo’n negen ton per jaar pakte. Een vast contract zal er voorlopig niet meer inzitten voor hem, analyseerde eerder.

De belangrijkste redenen daarvoor? “Gordon heeft al vele jaren geen kijkcijferhits gepresenteerd en hij maakt veel te graag ruzie met iedereen. En dan is Gordon ook nog eens duur.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de kijker zit te wachten op een docu-achtige serie met Gordon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen