Lachen Om Home Video’s komt vrij: ‘Hopelijk niet naar Rob Kemps’

Het lijkt erop dat de presentatie van Lachen Om Home Video’s vrijkomt nu Airen Mylene ermee wil stoppen. Tina Nijkamp vreest één ding: “Hopelijk wordt het niet Rob Kemps…”

Airen Mylene en Rob Kemps © SBS 6

Het format van Lachen Om Home Video’s is ongelooflijk simpel: een hele serie aaneengesloten grappige filmpjes worden aan elkaar gepraat door een presentator die voor een green screen staat. En toch is deze tv-klassieker al jarenlang een grote hit op de zaterdagavond van SBS 6, de afgelopen jaren met presentatrice Airen Mylene aan het roer.

Airen zit klem

Airen wil er echter mee ophouden, vertelt ze in het AD. Er wordt volgens haar een opvolger gezocht. “Ze zijn op zoek, maar die is niet zo gemakkelijk gevonden. Met mijn schema’s wordt het allemaal lastig. Er is af en toe geen ruime voor mij om het te doen. Het is ook niet zomaar opgenomen.”

Ze vervolgt: “Het is redelijk tijdsintensief. Ik doe radio vijf dagen in de week, presenteer Shownieuws, ben ambassadeur voor het Ronald Mcdonald Kinderfonds, wil zelf nog een podcast maken. Ik zit klem qua rijd.”

Wie nu?

De grote vraag is: wie nu? Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp, die jarenlang zenderbaas van SBS 6 is geweest, vindt het ongelooflijk jammer dat Airen stopt. “Ahhhh wat jammer!!! Sinds Airen het presenteert is het programma nóg populairder geworden. Beetje weer zoals in de Hans Kraay jr.-tijd.”

En de andere presentatoren dan? “Wietze de Jager, Jochem van Gelder en Harry Piekema waren zeer matige tot zeer slechte presentatoren.”

‘Geen Kemps!’

Airen spreekt het publiek van het programma aan, weet Tina. “Sterren als Yvon Jaspers (Onze Boerderij en nu Zelf), Paul de Leeuw (Knoop en de Leeuw) en Anita Witzier (12 Straten Groen) verloren week na week de kijkcijferstrijd van Airen.”

En nu? “Nu maar hopen dat niet een type als Rob Kemps haar op gaat volgen.”

Die kans is echter niet uitgesloten nu Rob vecht om het voortbestaan van zijn tv-carrière. Volgens Albert Verlinde is de kans groot dat SBS 6 zijn contract niet gaat verlengen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen