Rob Kemps na dik jaar tóch weer in VI: ‘Maar nooit meer aan tafel!’

Rob Kemps is na dik een jaar toch weer in de studio verschenen van Vandaag Inside. Is hij een blijvertje? Johan Derksen twijfelt: “Ik heb hem niet op één zinnige opmerking betrapt.”

Rob Kemps © SBS 6

Wilfred Genee was er een dik jaar geleden, namelijk in december 2022, heel duidelijk over: hij vond het optreden van Rob Kemps als tafelgast in Vandaag Inside níet geslaagd. “Hij is niet geschikt om bij ons te zitten”, zei collega Johan Derksen. En Wilfred beaamde: “Ik dacht precies hetzelfde inderdaad. Hij is te genuanceerd.”

Niks zeggen

Nu is Rob weer terug, maar dan niet meer aan tafel: hij dook gisterenavond op aan de bar. “Al een jaar geleden. Een legendarische uitzending. Ik vond het zelf heel gezellig, moet ik wel zeggen. Ik kreeg toen een dag later wel kritiek dat ik niks gezegd had en toen keek ik de aflevering terug en was ik de eerste twintig minuten alleen maar aan het woord.”

Johan daarop: “Jawel, maar dan kun je nog steeds niks zeggen hoor.”

Rob: “Nee, dat is ook zo, maar ik dacht: misschien is het fijn als we vanavond dan de evaluatie op het einde doen als ik er gewoon bij ben. Dan weet je ook wat je aan elkaar hebt.”

Leuke man

Wat vindt Johan nou van Rob? “Rob is een ontzettende leuke man…”

René van der Gijp: “Maar hij kan niks! Hahahahaha! Dat wou je zeggen! Je slikte hem door!”

Johan: “Maar hij is niet zo geschikt voor deze tafel. Misschien meer aan de bar.”

Rob: “Ik zit sowieso liever aan de bar. Ten eerste is het anderhalf jaar geleden, er werd heel erg naartoe gewerkt dat ik zou komen, de lat lag enorm hoog en ik moest er ook aan wennen dat als je hier iets zegt je de dag erna bij Boulevard, Shownieuws en De Telegraaf enzo staat. Ik denk dat ik daar nu wel iets losser in sta ofzo.”

Schijt hebben

Johan moedigt Rob aan om te praten zonder de handrem erop. “Gewoon zeggen wat je vindt en schijt hebben aan de hele wereld. Dan kom je het verst.”

Wilfred: “Rob, het kan snel gaan in dit vak, hè? Dat heb je het afgelopen jaar toch mee mogen maken of niet?”

Rob: “Heel snel.”

Wilfred: “Hoe heb je het ervaren? Je werd binnengehaald als dé grote ster, je hebt een paar programma’s mogen maken en het volgende moment word je weer verguisd.”

‘Valt mee’

Rob denkt dat zijn val als presentator wel meevalt. “Ik denk dat het wel meevalt. Ik denk wat Hélène ook meemaakt: je kan iets maken en het kan goed vallen, en het kan een keer verkeerd vallen.”

Wat is aan het eind van de uitzending Johans recensie van Robs optreden? “Leuk, onderhoudend, maar ik heb hem niet op één opmerking kunnen betrappen die hout snijdt.”

‘Wat moet ik doen?’

Wilfred na afloop van de uitzending tegen Rob in de rubriek In De Wandelgangen: “Je werd niet heel goed beoordeeld door Johan, maar ik vond het eigenlijk best wel goed gaan, als ik heel eerlijk ben. Ik vond dat je veel beter in je vel zat dan die keer dat je aan tafel zat.”

Rob: “Ik zit ook heel lekker in m’n vel en ik denk ook – maar goed, je weet het met Johan nooit – dat hij het ook een beetje zei omdat hij de lachers op z’n hand had. Dan denk ik: wat moet ik nu dan nog meer zeggen? Op alles wat je vroeg heb ik nu antwoord gegeven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Kemps bij Vandaag Inside voor herhaling vatbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen