Özcan Akyol reageert op harde sneer Rob Kemps: ‘Mooi pleidooi’

Özcan Akyol reageert op de sneer van Rob Kemps, die vindt dat Eus geen goede vriend is voor Matthijs van Nieuwkerk. “Mooi dat hij een pleidooi houdt voor loyaliteit”, klinkt het.

Rob Kemps en Özcan Akyol © SBS

Het is overduidelijk dat Wilfred Genee op de knieën is gegaan voor Özcan Akyol, die vorige week terugkeerde in VI. Veel mensen vragen zich nog steeds af hoe het zit met al die onwaarheden en vaagheden die Eus heeft verspreid over het brulfilmpje van Matthijs van Nieuwkerk, maar er lijkt te zijn afgesproken dat Wilfred daar geen vragen meer over stelt.

Wilfred op knieën

Eus kwam vorige week wel héél makkelijk weg met brulfilmpje-gate en gisterenavond revancheerde Wilfred zich niet. De presentator heeft ervoor gekozen om de rel te laten rusten, ondanks alle verwijten van liegen en draaien aan Eus’ adres. Waarom was hij oneerlijk over dat brulfilmpje? Hoe zit het met die stoute Matthijs-appjes die zouden circuleren?

Het wringt allemaal ontzettend. Waarom heeft hij Jan Slagter ook zo moedwillig opgestookt tegen Matthijs? En klopt het dat Suzanne Kunzeler hem heeft aangemoedigd om de presentator te laten vallen? Volgens Johan Derksen wil Eus haar gewoon ‘pleasen‘ om zijn baantje bij BNNVARA veilig te stellen. Maar nu doet iedereen bij VI alsof er niets gebeurd is…

Rob kritisch

Rob Kemps, wél een echte vriend van Matthijs, heeft Eus net als Hélène Hendriks op de vingers getikt. “Dit is geen aanleiding voor jou om Matthijs te laten vallen, dat is heel duidelijk”, zegt Wilfred tegen Rob in de rubriek In De Wandelgangen. “Ook de nieuwe ervaringen die Eus later had daarover… Het is voor jou niet anders geworden?”

Nee, antwoordt Rob. “Kijk, je bent met elkaar bevriend of je bent het niet. Toon Hermans zei het al: ‘Je hebt iemand nodig, stil en oprecht, die als het erop aankomt, bidt en voor je vecht. Pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient, dan pas kun je zeggen: ik heb een vriend.’”

‘Dat kan’

Wilfred vindt dat Rob gelijk heeft met zijn kijk op vriendschap. “Ja, daar heb je wel gelijk in, maar dat is dus niet voor iedereen zo”, zegt hij, wijzend op ‘verrader’ Eus.

Rob: “Dat kan, maar kijk… Voor mij is het gewoon: ik zou Matthijs niet laten vallen. Er zijn altijd uitzonderingen, maar als iemand gewoon een fout maakt, gaat het bij mij niet ten koste van de vriendschap.”

Wat zegt Eus?

Wat vindt Eus daarvan? Hij reageert heel vaag als hij er in Vandaag Inside naar gevraagd wordt. “Mooi dat hij een pleidooi hield voor loyaliteit. Dat kan ik waarderen, als je loyaal bent aan iemand. Relaties, vriendschappen: altijd loyaal blijven. Ja, dat vind ik wel heel belangrijk. Loyaal blijven aan je dierbaren, ja”, zegt hij glimlachend.

Eus verwijst hier natuurlijk naar Robs verbroken relatie; hij heeft zijn gezin met jonge kinderen verlaten. Op dit moment is Matthijs overigens niet meer in Parijs. “Ik heb het ook gehoord, ja. Ik heb geen ansichtkaart gehad, nee. Ik ben in afwachting.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie zou u liever als vriend willen, als u echt moet kiezen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen