Rob Kemps verliest exclusief contract bij SBS 6: ‘Vrij om te gaan’

Het zat er al een beetje aan te komen: Rob Kemps, die zijn eigen imago volledig aan gort heeft geholpen, verliest zijn exclusieve en dus lucratieve contract bij SBS 6. “Hij gaat freelancen.”

Rob Kemps © SBS

Het kan snel gaan in de tv-wereld: Rob Kemps werd na zijn deelname aan De Slimste Mens van alle kanten bejubeld, mocht naar Parijse begraafplaatsen met Matthijs van Nieuwkerk en koos toen voor een desastreuze overstap naar SBS 6. Al die tv-flops, tezamen met het verlaten van zijn jonge gezin voor zijn achtergronddanseres, hebben hem vernietigd.

Contract loopt af

En nu? Het is over en uit met zijn exclusieve contract bij SBS 6, onthult Tina Nijkamp, de voormalig programmabaas van die zender. “Maart is echt zo’n contractenmaand. Van heel veel presentatoren loopt het contract af in de zomer en dan beginnen ze in maart toch echt wel met stevige onderhandelingen”, legt ze uit in haar podcast Tina’s TV Update.

Tina heeft nu al nieuws. “Ik kan in elk geval vast melden dat Rob Kemps zijn contract in juni afloopt bij SBS 6, maar dat contract wordt een freelancecontract. Hij gaat dus niet weg bij de zender en hij krijgt ook een programma. Welk programma dat is weet ik niet.”

Freelancedingetje

Om zijn tv-exit iets minder pijnlijk te maken mag Rob dus nog een freelancedingetje doen. “Wellicht dat het iets is als met die docuserie over Elvis en dat hij het nu gaat doen over The Bee Gees, maar wellicht is het ook wel iets rondom het EK Voetbal. In elk geval: zijn contract wordt dus wel een freelancecontract.”

SBS 6 wil Rob niet meer exclusief hebben. “Hij is vrij om te gaan en staan waar hij wil. Dan kan hij ook bijvoorbeeld heel makkelijk bij andere zenders of streamingdiensten aan de slag.”

Televisietrend

Dat freelancen is ook een trend, aldus Tina. “Heel veel presentatoren worden freelancers. Winston Gerschtanowitz is dat bijvoorbeeld ook geworden en bij de publieke omroep wemelt het van freelancers zoals Harm Edens en Patrick Lodiers. Dat is wel echt een trend van nu.”

Overigens loopt in de zomer ook het contract van RTL 4-ster Edson Da Graça af. “Wat gaat daarmee gebeuren? Ik verwacht wel dat hij een verlenging krijgt van twee jaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rob Kemps in 2025 nog een tv-programma heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen