Özcan Akyol krijgt corrigerende tik van Hélène en Rob: ‘Kan niet!’

Wat moet het pijnlijk zijn voor Özcan Akyol dat al zijn ‘vrienden’ bij Vandaag Inside hem een backstabber vinden. Ook Hélène Hendriks is kritisch. “Ik ben het eens met Rob Kemps.”

Hélène Hendriks, Özcan Akyol en Rob Kemps © SBS

Özcan Akyol heeft het volledig aan zichzelf te danken dat veel mensen hem nu zien als een matennaaier. Hij was bevriend met Matthijs van Nieuwkerk, maar heeft hem onverwacht en op een lelijke manier voor de bus gegooid. Hoe? Door allerlei nare suggesties te doen over een of ander brulfilmpje waarop Matthijs zich vreselijk zou misdragen.

Wat zegt Rob?

Het bleek allemaal niet waar, maar Eus kwam er van de week tijdens zijn VI-comeback heel makkelijk weg, terwijl de rest van Nederland zich afvraagt: wat was nou de échte reden om Matthijs zo te laten vallen?

Rob Kemps zou dat Matthijs in elk geval nooit aandoen, vertelde hij gisterenavond op de barkruk van Vandaag Inside. Gastheer Wilfred Genee: “Er zijn andere mensen (lees: Özcan Akyol, red.) die op een gegeven moment een ander beeld kregen van Matthijs van Nieuwkerk door dat filmpje. Is dat bij jou ook het geval?”

Échte vriend

Nee, antwoordt Rob. Hij is een échte vriend. “Er hebben schijnbaar dingen gespeeld voor mijn tijd met Matthijs. Nou, dat kan natuurlijk. Maar ik vind het ook niet zo relevant of het dan wel of niet gebeurd is, want ik vind: je bent met iemand bevriend of je bent niet bevriend. En als iemand dan even wat moeilijker gaat, dan moet je juist als vriend voor hem er zijn.”

Hélène daarop resoluut: “Ja, dat ben ik helemaal met je eens.”

Oftewel: ze spreken zich beiden uit tegen Eus.

Oplossen

Eus beweert dat er een wraakclubje actief is dat onder meer appjes van Matthijs naar vrouwen zou bezitten. Zij zouden elke keer willen toeslaan als er een tv-comeback nadert. Wilfred: “Uit het verhaal van Eus maakte jij (René) op dat er mensen klaar staan en op het moment dat Matthijs weer een poging gaat wagen, er onmiddellijk toch weer iets gebeurt.”

Rob: “Ik denk en hoop dat we een beetje wachten tot het weer gezakt is, alleen als er elke keer als er wordt aangekondigd dat hij iets gaat doen, het weer oplaait, dan komt er nooit een eind aan. Dan moeten we hem op de Dam zetten met pek en veren, twee uur lang tomaten gooien en dan is het klaar ofzo?”

Geen Eus

Eén ding is zeker: Rob zal nooit een Eus zijn. Hij blijft Matthijs trouw. “Ik denk juist dat we wel dichter tot elkaar zijn gekomen.”

Het was overigens Robs eerste optreden in VI sinds december 2022. Dat was de mannen van VI toen zó slecht bevallen dat Wilfred hem niet meer aan tafel wilde. Daarom zat hij gisteren ook op de barkruk, legde Johan Derksen uit: “Hij is niet zo geschikt voor deze tafel. Misschien meer aan de bar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen