Wilfred Genee onverbiddelijk: ‘Nee, Fidan Ekiz komt er niet in bij VI’

Wilfred Genee is onverbiddelijk: Fidan Ekiz komt er ook na het van de buis verdwijnen van Op1 niet in bij de mannen van Vandaag Inside. “Ja, zo ligt het inderdaad, ja”, bevestigt hij.

Wilfred Genee en Fidan Ekiz © SBS, NPO

Fidan Ekiz is er woest over dat haar talkshow Op1 van de buis verdwijnt, omdat er volgens haar politieke redenen aan ten grondslag liggen. Het programma moet plaatsmaken voor Khalid & Sophie en daar zou volgens de presentatrice voor zijn gekozen om een links-progressief front te vormen tegen Geert Wilders, na zijn enorme verkiezingsoverwinning.

‘Het klopt wél’

Een opmerkelijk verhaal, vindt René van der Gijp. “Zou dat kloppen?”, vraagt hij zich af in Vandaag Inside.

Collega Johan Derksen: “Nee, dat klopt niet.”

Wilfred Genee grappend: “Natuurlijk klopt het wel! Anders krijg ik weer de schuld! Nee ga door, ja.”

Volgens Hélène Hendriks kloppen de uitspraken van Fidan wél. “Het is daadwerkelijk gezegd. Het is alleen niet breedgedragen in de NPO dat dit het geval is, maar het is wel gezegd.”

In de ether

Het is onduidelijk over welke informatie Hélène beschikt, maar zij steunt Fidan dus in deze kwestie. “Zij noemt de bron niet, maar dat betekent niet dat het niet gezegd is. Ik snap dat je het niet sterk vindt als er geen bron genoemd wordt, maar het is niet zomaar even iets in de ether gooien en maar kijken waar het strandt.”

Johan: “Ik vind Sven en Fidan goed en ik vind het jammer dat die twee weggaan. En Sven is hier van harte welkom…”

Wilfred: “Ja.”

Johan: “…en Fidan komt er niet in.”

‘Zo is het!’

Wilfred bevestigt dat: “Nee.”

Johan: “Hè, zo is het toch?”

Wilfred: “Ja, zo ligt het inderdaad, ja.”

Hélène: “Maar die mag wel bij De Oranjewinter komen, geen probleem.”

Johan: “Mag ik dan ook een keer komen met Fidan?”

Wilfred houdt de komst van Fidan al jaren tegen, omdat ze hem ooit eens kritisch heeft geïnterviewd op tv, terwijl hij als haar toenmalige mentor een voorkeursbehandeling verwachtte. Het leidde na de uitzending tot een extreem heftige schreeuwpartij.

Conspiracy theory

Beau van Erven Dorens vindt het verhaal van Fidan erg sterk klinken. “Het lijkt wel een soort conspiracy theory die Fidan Ekiz hier etaleert”, zegt hij in zijn talkshow.

Tafelgast Jan Slagter: “Ze zegt dat ze er vragen over heeft. Ze heeft er niet het antwoord op, maar zij vraagt zich dit af en ik snap haar reactie heel goed.”

En Angela de Jong: “Het is denk ik een zeer begrijpelijke emotionele reactie van haar, als je ook weet wat de voorgeschiedenis is met De Vooravond en de strijd die ze gevoerd heeft.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Fidan Ekiz nou echt zo'n groot talkshowtalent?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen