Fidan Ekiz nog steeds niet welkom in VI: ‘In nog geen honderd jaar’

Fidan Ekiz is in elk geval tot het jaar 2124 niet welkom aan tafel bij Vandaag Inside, laat Wilfred Genee weten. “Nee, absoluut niet, nee. In geen honderd jaar”, aldus de presentator beslist.

Wilfred Genee en Fidan Ekiz © SBS, NPO

Het is by far de invloedrijkste talkshow van het land: Vandaag Inside. Waar de conventionele talkshows kampen met teruglopende kijkcijfers, scoren Wilfred Genee en zijn collega’s elke avond zo’n één miljoen kijkers. Een fantastische score en buitengewoon waardevol voor SBS 6. Een belangrijk onderdeel van de show zijn de vaste gasten.

Uitgekickt

De afgelopen jaren is gebleken dat het niet altijd makkelijk is om gasten te vinden die goed matchen met de mannen van VI. Als het niet goed botert of als er een conflict ontstaat, dan zien we zo’n gast nooit meer terug.

Er wordt dus inderdaad wel eens iemand uitgekickt, maar volgens René van der Gijp moeten critici dat ook weer niet overdrijven. “Ik lees ook maar altijd dat wij ons bemoeien met de mensen aan tafel. Daar heb ik me ook nog nooit mee bemoeid”, zegt hij in de nieuwste Vandaag Inside.

Schimmelpenninck

Johan Derksen vindt het beeld dat heerst ook erg overdreven. “Ja, als iemand een week niet geweest is dan mogen ze niet meer komen!”

Wilfred Genee: “Nou, er zijn toch ook wel wat mensjes die zijn gesneuveld aan deze tafel. Ik denk aan een Schimmelpenninck.”

René: “Ja, Schimmelpenninck wel, ja.”

Johan: “Nou, die heeft zichzelf laten sneuvelen. Als die onze achterban en onze doelgroep voor domoren neerzet, dan moet je hier niet gaan zitten.”

‘Fidan ook niet!’

René vindt dat ook geen stijl. “Nee, dat moet je niet doen. Dat is onzin.”

Wilfred: “Stella Bergsma heeft het ook niet gered.”

Johan noemt vervolgens een naam die Wilfred liever niet eens uitgesproken hoort: “Nee, Fidan Ekiz ook niet!”

Wilfred: “Ja, maar die heeft ook nog nooit gezeten bij ons.”

Wierd Duk, op dit moment wel/niet de geliefde van Fidan, zit aan tafel en zegt: “Mag die nou nog steeds niet?”

Geen honderd jaar

Nee, antwoordt Johan. “Wilfred wil het niet, nee.”

Wilfred vervolgens beslist: “Nee, absoluut niet, nee. In geen honderd jaar.”

Wierd: “Zó!”

Wilfred houdt de komst van Fidan al jaren tegen omdat ze hem ooit eens kritisch heeft geïnterviewd in Op1, terwijl hij als haar toenmalige mentor kennelijk een voorkeursbehandeling verwachtte. Het leidde na de uitzending tot een extreem heftige schreeuwpartij waar omstanders ongelooflijk van schrokken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het onsportief dat Wilfred Genee niet meer aan tafel wil met Fidan Ekiz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen