Fidan Ekiz mengt zich in mediarel: ‘Opvallend dat ze zich inhoudt’

Fidan Ekiz mengt zich in de rel over Bert Huisjes, de baas van de omroep waarvoor ze werkt: WNL. “Ik heb het idee dat ze zich op dat gebied wel een heel klein beetje inhoudt.”

Fidan Ekiz © BNNVARA

WNL-baas Bert Huisjes ligt zwaar onder vuur omdat hij een afschuwelijke werkgever blijkt te zijn. Zijn grensoverschrijdende gedrag wordt onderschreven door bekende presentatrices als Roos Moggré, Eva Jinek, Nikki Herr, Leonie ter Braak, Margreet Spijker en Merel Westrik. En gisteren sloot ook Elodie Verweij zich daarbij aan.

Fidan geraakt

Wat vindt Fidan Ekiz ervan? Zij is namens WNL een van de presentatrices van Op1. “Ik moet zeggen dat toen ik bij WNL ging werken er al wel het een en ander rondzong. Ik heb altijd goed en professioneel contact met hem gehad, maar ik ben wel geschrokken van wat ik heb gelezen. Van de heftigheid ervan”, zegt ze op NPO Radio 1.

“Het heeft me geraakt. Het zijn collega’s die ik al veel langer ken en ik vond het echt verdrietig om te zien en om te lezen wat zij hebben meegemaakt.”

Op de vlakte

Het valt presentator Lex Uiting op dat Fidan zich best wel op de vlakte houdt. “Fidan kennen we ook wel als een opiniemaker. Die schuwt een relletje hier of daar niet. Toch is ze hier best wel behouden in en zegt ze het zelf niet te hebben meegemaakt. Snap je dat?”, zegt hij in RTL Boulevard.

Tv-kenner Rob Goossens daarop: “Ja, natuurlijk. Als je het niet hebt meegemaakt is het een beetje gek om te zeggen dat je het wel hebt meegemaakt. Juist omdat ze altijd heel uitgesproken is wil ik het van haar ook zeker wil aannemen.”

‘Ze houdt zich in’

Rob begrijpt wel dat Fidan niet zo’n last heeft van Bert. “Ze is freelancer en hoeft nooit te stoeien over een rooster, want ze weet gewoon haar vaste Op1-dag. En ze is natuurlijk niet zwanger geworden in de tijd dat ze daar werkte. Wat dat betreft: ik geloof het wel.”

“Tegelijkertijd ben ik wel heel benieuwd om van haar te horen wat ze nou echt van Bert Huisjes vindt. Ik heb het idee dat ze zich op dat gebied wel een beetje inhield.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het laf dat Bert Huisjes niet wil plaatsnemen in een talkshow?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen