Matthijs van Nieuwkerks oud-visagiste ontploft: ‘Dit is respectloos’

De gewezen visagiste Jelleke van Rijsoort is er woest over dat Matthijs van Nieuwkerk een contract heeft getekend bij RTL 4. “Ik vind dit respectloos en arrogant”, briest ze in de Volkskrant.

Matthijs van Nieuwkerk en Jelleke van Rijsoort © RTL

Matthijs van Nieuwkerks overstap naar RTL 4 wordt over het algemeen met begrip ontvangen, want hoe lang kun je in vredesnaam wachten op een of andere onderzoekscommissie die honderd open deuren gaat intrappen in een veralgemeniseerd rapport over de werksfeer bij de NPO? Dat ding zou er in de zomer al liggen, nu zeggen ze januari.

Respectloos en arrogant

Ondertussen zit Matthijs al langer dan een jaar op de strafbank, maar volgens sommige critici hadden RTL 4 en Matthijs tóch nog langer moeten wachten. En ook zijn vroegere visagist Jelleke van Rijsoort, nu GroenLinks-medewerker, heeft die mening. Zij werd door Matthijs bij het grofvuil gezet omdat haar föhn niet goed genoeg zou werken.

Jelleke zegt in de Volkskrant, de krant die Matthijs’ leven veranderde: “Ik vind dit respectloos en arrogant van zowel RTL als Matthijs. Van RTL verbaast het me, zeker gezien de geschiedenis met The Voice. En als Matthijs echt schaamte en spijt had gevoeld, had hij gewacht op de uitkomsten van het rapport van de Commissie-Van Rijn.”

Zinloze gesprekken?

Na het losbarsten van de DWDD-rel heeft Matthijs meermaals met Jelleke afgesproken om over haar ervaringen te praten. “Ik krijg nu toch het gevoel dat de gesprekken met hem totaal zinloos zijn geweest”, briest ze nu, om op X aan te vullen: “Als je echt spijt en schaamte voelt wacht je het onderzoek af.”

Toch lijken we inmiddels alles al wel te weten. Jan Slagter heeft gisteren in Beau laten weten dat er in het onderzoek geen nieuwe feiten aan het licht zullen komen – hij heeft inside information – en Patty Brard vroeg zich in Khalid & Sophie wat er dan in dat rapport zou kunnen staan waardoor Matthijs nóg langer thuis zou moeten blijven zitten.

Zielepoten!

Johan Derksen wordt een beetje moe van die hele Jelleke, zegt hij in Vandaag Inside. “Nu is hij met die vrouw wezen praten en wezen wandelen bij Artis enzo en nu is ze weer boos omdat hij eerder op tv is dan dat rapport. Wie denkt zij nou dat ze is?”

Collega Wilfred Genee: “Nou, iemand die er erg veel last van heeft gehad en thuis heeft gezeten.”

Johan: “Ja, dat zijn allemaal van die zielepoten! Die krijgen een podium!”

Chiquer

René van der Gijp denkt dat RTL toch beter nog even een maandje had kunnen wachten. “Dat is toch ook logisch? Dat je gewoon het onderzoek even afwacht? Nu geef je in principe aan als RTL en Matthijs zijnde: kan ons dat hele onderzoek schelen, joh. Zoek het lekker uit ermee.”

Hélène Hendriks: “Het was wel chiquer geweest als ze hadden gewacht.”

René: “Het waren er meer dan 50, hè? Hoe lang ben jij op tv nu? Je hebt toch 50 meldingen gehad van gedrag wat een ander niet aanstond? Het is toch echt veel man?”

Allemaal lulkoek

Johan vindt het wel mooi geweest. “Ik weet toch hoe zoiets ontstaat? Door naar dat soort mensen te luisteren creëren we middelmaat in Nederland. Het zijn allemaal zeikerds en die mevrouw vindt zich zó belangrijk dat hij maanden moet wachten voor hij weer met z’n kop op tv mag, omdat hij een woedeaanvalletje heeft.”

Dat rapport gaat volgens hem niets veranderen. “Jawel, maar dat rapport is een rapport zoals er zoveel zijn. Nietszeggende rapporten, flutrapporten door mensen die gemaakt zijn die geen autoriteit hebben. Ik vind gewoon dat de ontevreden meute daar, de middelmaat die niet mee kon…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Overdrijft de visagiste van Matthijs van Nieuwkerk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen