Herrie bij Op1: vrouw Wilfred grijpt in na fittie met Fidan

De spanning hing zondag in de lucht bij Op1. Achter de schermen hebben Wilfred Genee en Fidan Ekiz al geruime tijd een goede verstandhouding, maar in de talkshow knetterde het: Fidan maakte er geen geheim van dat ze vindt dat Wilfred zijn collega Johan Derksen in de steek heeft gelaten. De talkshow eindigde plots: net toen het spannend werd, schakelde Jeroen Pauw naar het late Journaal. “Ik zit hier heel verbaasd naar te kijken, maar het is goed“, zei Wilfred geërgerd. Wat gebeurde erna?

Het merkwaardige slot van Op1 werd gisteren kort aangestipt in Wilfreds programma op Radio Veronica. “Ben je gisterenavond boos weggegaan eigenlijk? Dat is het enige dat ik wil weten. Jij zei namelijk nog op het einde iets en toen werd de leader ingestart“, vroeg sidekick Rick Romijn.

Rick zag zijn collega Wilfred erg geprikkeld aan tafel zitten. “Ik zei nog tegen mijn vrouw: ‘Volgens mij wilde Wilfred nog wat zeggen. Volgens mij is hij boos weggegaan.’

Dat ontkende Wilfred niet. Sterker nog: hij onthult dat zijn vrouw Lili Parayesh er op een gegeven moment bij betrokken werd. “Laat ik het zo stellen: mijn vrouw kwam er even bij staan.

Spreekverbod

Na die onthulling viel er een stilte in de studio. Het leek erop dat Wilfred voor de uitzending met zijn collega’s had afgesproken om niet te veel in te gaan op dit incident.

Wilfred: “Nou ja goed, laat maar zitten, het wordt alleen maar weer meer. Ik kan wel weer zeggen wat ik ervan vind en ik zie dat mensen dat graag willen, maar dan wordt het alleen maar weer een nieuwe en een nieuwe en een nieuwe (rel, red.), dus het houdt een keer op.

Zijn collega’s besloten om niet door te vragen. Celine Huijsmans: “Ja, nu houden we erover op. Het is mooi geweest.”

Wilfred even later: “Er is nu weer iemand die denkt dat ik een spreekverbod heb.”

Celine: “Ja, van ons. Dat heeft ‘ie hoor.”

Wilfred: “Het idee erachter is dat het wel een keer klaar is geweest.”

Team-Wilfred of team-Johan?

Wilfred deed zijn best om het niet meer over VI te hebben, zelfs toen luisteraar Ricardo aangaf fan te zijn van Veronica Inside en te verwachten dat het wel terugkomt. “Zit jij in team-Wilfred of team-Johan?“, probeerde sidekick Rick.

Dat werd gelijk afgekapt. Celine: “Laten we het even gezellig houden.”

En sidekick Niels van Baarlen: “Ik heb hier zo geen zin meer in!

Wilfred: “Volgens mij zit hij in het team-Veronica Inside toch?

Niels: “Ja, precies, daar gaat het om. Daar zitten we met z’n allen toch in?

Zwarte humor

Later maakte Wilfred nog een grap over VI. Rick toen: “Gaan we het er wel of niet over hebben, want ik voel dat jij…”

Wilfred: “Nee, nee, nee, het is gewoon een beetje zwarte humor. Dat moet toch kunnen allemaal?

Rick: “Zwarte humor?!

Wilfred: “O, dat kan ook weer niet bedoel je?

Rick: “Zwartgallige humor!

Wilfred: “O, zwartgallige humor, sorry! Zit ik daar ook nog weer naast. Nou, er zal wel weer iemand heel boos gaan worden. Wie is er nu weer boos op me? Arie zal wel weer aan de lijn hangen. En dan gaat ‘ie volgende week weer zeggen dat het wel mocht, toch?

Niels: “Het is ook Arie Boosma tegenwoordig, hè?

Rick: “Ha ha ha! Die heb ik nog niet gehoord!

Lees ook:
Fidan Ekiz gaat helemaal los in Op1: ‘Arie is NSB’er’ (gisteren)
‘We hebben een app-kreet Danny Vera klinkt racistisch’ (gisteren)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen