Albert Verlinde slóópt Fidan Ekiz: ‘Geef haar nooit meer talkshow!’

Albert Verlinde deelt echt snoeiharde kritiek uit aan Fidan Ekiz, een van de presentatrices van Op1. Hij vindt haar niet geschikt voor het vak van talkshowhost. “Dat mag ze nooit meer doen.”

Fidan Ekiz en Albert Verlinde © RTL, SBS

De talkshow Op1 gaat van de buis om omroeppolitieke redenen: Eva Jinek mag namens AvroTros de vooravond doen en BNNVARA verhuist daarom met Khalid & Sophie naar de late avond. Op1 (van de drie omroepen EO, MAX en WNL) moet daarvoor wijken: MAX heeft al een dagelijkse talkshow om vijf uur, WNL maakt reeds de ochtendshow én Op Zondag.

Wie, wat en waar?

Fidan Ekiz is echter woest, want zij stelt dat het een politiek gedreven besluit is. Ze heeft in de wandelgangen gehoord dat Op1 er mede voor zou hebben gezorgd dat Geert Wilders zo groot is geworden en dat ze daarom moeten wijken voor een links-progressief programma. Wie, wat en waar? Dat zegt Fidan niet. Ze ‘stelt alleen maar vragen’.

Als journalist moet je op de nationale televisie niet allerlei dingen uit de losse pols roepen, maar eerst de feiten op orde hebben, vinden critici. Ze heeft met haar uitspraken een flink bommetje laten vallen, maar is ondanks de kritiek niet van plan om haar woorden terug te nemen. “Ik heb het niet gewoon in de wandelgangen van de conciërge ofzo gehoord.”

Linkse kerk

Albert kan zich voorstellen dat BNNVARA inderdaad een goed podium wil voor hun linkse geluid. “BNNVARA baalt natuurlijk van het feit dat ze geen talkshow meer hebben die ertoe doet. Ze hebben al die jaren Pauw & Witteman en DWDD gehad. Eigenlijk werd NPO 1 bepaald door wat die linkse kerk ervan vond.”

Hij vervolgt in Vandaag Inside: “Prima, goede programma’s ook, daar gaat het niet om, maar dat zijn ze kwijt. Er is een soort trauma ontstaan van: nu zijn er allerlei anderen, die zijn de sfeer rond de verkiezingen aan het bepalen… Kijk wat jullie (VI, red.) met het debat hebben gedaan. Ik denk echt dat het nu alle hens aan dek is…”

‘Nooit meer talkshow!’

Kennelijk is dat verkeerd uitgelegd aan Fidan, alsof het vanuit de NPO-top zelf kwam, aldus Albert. “Fidan Ekiz heeft het verkeerd gezegd volgens mij. Die heeft gezegd dat er een soort complot is, tenminste zo doet ze dan een beetje. Daarom mag die vrouw nooit meer een talkshow presenteren.”

Je wil als talkshowhost geen journalist hebben die haar feiten uit de wandelgangen haalt, aldus Albert. “Als je zelf op die manier uitspraken doet die belachelijk zijn, dan ben je eerder een gast dan een presentator van een talkshow volgens mij.”

Wilfred is het eens

Johan Derksen daarop, hintend op de ruzie tussen Wilfred Genee en Fidan: “Hier is Wilfred het helemaal mee eens, Albert.”

Wilfred: “Maar jij niet dan?”

Johan: “Jawel, maar kijk… Ik vind het een uitstekende vrouw hoor, ik had haar graag aan tafel gehad.”

Albert: “Als tafelgast, niet als interviewster toch?”

Johan: “Nou, ik stoor me ook niet aan haar als ze bij Op1 zit, maar dit was een wat emotionele uitspraak van d’r, die was niet verstandig. Het was ook feitelijk onjuist.”

‘Ze zijn zó dom’

BNNVARA heeft nu met Khalid & Sophie toch ook al een podium om hun progressieve geluid te laten klinken? Albert: “Ik denk wel dat er bij BNNVARA een soort dynamiek is van: het kan niet zo zijn dat wij geen talkshow hebben, want ze hebben niks kunnen doen met de verkiezingen. Ze hadden alleen Even Tot Hier en Khalid & Sophie.”

Hij vervolgt: “Maar die zijn te dom dat ze lopen, want die hebben interviews en onderwerpen gedaan dat ik denk: dat helpt eerder de andere kant op, dan dat het de goede kant op helpt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Buiten dit relletje om: is Fidan Ekiz inderdaad meer geschikt als talkshowgást?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen