Johan Derksen schaamt zich dood: ‘Voel me net André Hazes jr.’

Johan Derksen schaamt zich een beetje voor de onthulling dat het Vandaag Inside-evenement in de Ziggo Dome alleen is uitverkocht met de hulp van VakantieVeilingen. “Voel me net Hazes!”

André Hazes jr. en Johan Derksen © SBS 6

Het blijft een beetje gênant: evenementen die zich niet op eigen houtje uitverkopen. Na André Hazes jr. zag ook Vandaag Inside zich genoodzaakt om tickets te dumpen op VakantieVeilingen om de Ziggo Dome vol te krijgen. Deze veilingsite is het digitale equivalent van de Kruidvat-koopjesbak en als A-merk wil je daar natuurlijk écht niet tussen liggen.

Johan voelt zich André

Johan Derksen schrok best wel van de onthulling dat de Ziggo Dome morgen alleen om die reden vol is. “Ik heb me wel kapot geschaamd toen ik hoorde dat sommige kaartjes zeventig euro kostten en dat ze ook te koop stonden op Vakantieveilingen.nl”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

En daar hebben ze André dus om uitgelachen, aldus Johan. “Ik voel me net André Hazes. Het is dan ineens heel hypocriet van ons dat wij hem hebben beledigd om het feit dat hij Ahoy niet in een keer uitverkocht kreeg, en nu overkomt ons hetzelfde.”

‘Kom gewoon in de studio’

Mediacriticus Victor Vlam denkt dat de VI-fans de plank compleet misslaan, omdat ze gewoon gratis naar de reguliere opnames kunnen. En daar is Johan het wel mee eens. “Ik zou eigenlijk tegen al die mensen die komen, willen zeggen: je had beter gewoon een keer bij ons in de studio kunnen zitten, dat is gratis en dan krijg je er nog een kopje koffie bij ook.”

Als het aan Johan ligt is het nu wel over met die grote evenementen in een Ziggo Dome-achtige concerthal. “Ik denk niet dat ik dit nog een derde keer ga doen.”

75 jaar

Tot slot: Johan wordt op 31 januari alweer 75 jaar oud. Hoe gaat hij dat vieren? “Tegenwoordig zit ik vaak hier op mijn verjaardag. Dan gaan ze weer allerlei gekke dingen voor mij regelen. Daar heb ik geen zin in. Voor de rest zie ik het niet als een mijlpaal.”

Hij besluit: “Dat ik met het geld dat ik verdien ervoor kon zorgen dat ik alle drie mijn kinderen – voor wie de huizenmarkt ook verschrikkelijk is – heb kunnen helpen aan een woning. Daar ben ik trots op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

VI krijgt zaal alleen maar vol met hulp van VakantieVeilingen. Blijft gênant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen