Sophie Hilbrand met update over Jinek-dreiging: ‘We willen door!’

Het voortbestaan van Khalid & Sophie hangt nu al maanden aan een zijden draadje: weten ze inmiddels al wanneer Eva Jinek hen van de buis verdrijft? Strijdbaar: “We willen door!”

Sophie Hilbrand en Eva Jinek © Annemieke van der Togt, Linda Stulic

Het is dik drie maanden geleden als uitlekt dat de NPO voor het volgende tv-seizoen maar liefst 140 (!) afleveringen van een culturele talkshow met Eva Jinek heeft besteld. Dat kan maar één ding betekenen: ze gaat na haar vertrek bij RTL weer dagelijks. En dan is er gezien haar moederschap maar één tijdslot denkbaar: 19.00 uur, het oude DWDD-slot.

‘Heel onrustig’

En laat dat nou precies het tijdslot zijn waarop Khalid & Sophie aan het hobbyen zijn. Een paar dagen na dat uitgelekte nieuws staan Khalid Kasem en Sophie Hilbrand flink gepikeerd voor de camera van RTL Boulevard. Ze laten zich interviewen op de seizoenspresentatie van de NPO en zijn pissig: “Er zweven namen boven de markt, heel onrustig.”

Welke namen? Nou, ‘Eva’ en ‘Jinek’ dus. Die gaat na de zomer gewoon op de plek van Khalid & Sophie zitten. Sterker nog: partijen als Angela de Jong en Vandaag Inside roepen op om haar zwangerschapsverlof in te korten en haar al na de jaarwisseling op de plek van het weinig geliefde talkshowduo te zetten.

Update van Sophie

We zijn nu dus drie maanden verder en Sophie verkeert nog steeds in onzekerheid. De VARAgids legt haar voor: “Eva Jinek komt naar de publieke omroep waar ze voor AvroTros een programma met ‘actualiteiten en cultuur’ gaat maken. Jullie seizoen loopt tot mei 2024, maar daarna is het voor jullie onduidelijk wat er gaat gebeuren.”

Ja, beaamt Sophie. En dat vreet aan haar. “Die onduidelijkheid is vervelend. Ik zou het echt heel erg zonde vinden als wij nu zouden moeten stoppen. Vanaf het begin kom ik huppelend op de redactie aan en sinds dit seizoen voel ik: yes, het valt in elkaar. We hebben gebouwd, gebouwd en gebouwd. En nu willen we door.”

Willen we door?

Sophie wil door, maar wil de kijker dat wel? Uit een pollstemming op deze website blijkt dat 93 procent van de mensen liever naar Eva Jinek kijkt dan naar Khalid & Sophie. En 94 procent geeft aan dat Khalid & Sophie te ver van de mensen af staat.

Zou het niet een mooie optie te zijn om Eva Jinek af te laten wisselen met Khalid & Sophie? Nee, 84 procent van de stemmers ziet het BNNVARA-programma liever gewoon helemaal van de buis verdwijnen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen