Kiest Eva Jinek voor haar langste vakantie óóit? ‘Een jaar lang vrij!’

Gaat Eva Jinek haar eigen vakantierecord overtreffen? Het zou zomaar kunnen dat de presentatrice gewoon een jaar lang vakantie neemt en pas ná de zomer van 2024 aan de slag gaat bij de NPO.

Eva Jinek © RTL

Eva Jinek heeft haar vierjarige contract bij RTL 4 bijna uitgediend, maar het voelt als een paar weken. Ze is zó vaak op vakantie geweest dat ze er eigenlijk net een beetje in kwam. En nu? Na de jaarwisseling stapt de presentatrice over naar AvroTros, maar haar beoogde tijdslot 19.00 uur op NPO 1 komt pas ná de zomer van 2024 vrij.

Eva pas ná de zomer?

Het staat inmiddels vrijwel vast dat Khalid & Sophie, dat al geboekt is tot de zomer, niet gaat wijken. “Het is vrijwel zeker dat ze vanaf september 2024 in de vooravond gaat zitten op 19.00 uur. 140 afleveringen, heb ik begrepen, gaat ze maken. Dat is in één keer tot de kerst. Dan komt er een vakantie”, zegt AD-mediajournalist Dennis Jansen.

Hij vervolgt in de AD Mediapodcast: “Volgens mij – ik heb het niet helemaal zeker – gaat ze daarna lang genoeg door. Dus een lange vakantie. Ik weet niet of Khalid & Sophie dan nog op de buis zijn.”

‘Niet eerder op tv’

Dennis heeft begrepen dat er geen sprake van is dat Eva tóch eerder op de buis verschijnt. “Nee, niet eerder. Ze zou wel een ander programma kunnen doen voor die tijd. Eén keer per week, een ander programma.”

Dat zou Angela de Jong haar wel aanraden. “Je wil natuurlijk toch dat het publiek je wel een beetje blijft zien.”

Ze vervolgt: “En tegelijkertijd denk ik ook dat het helemaal niet zo gek is als je net je tweede kind hebt gekregen, dat je heel even denkt van: weet je, ik kom begin januari terug van zwangerschapsverlof, dan ga ik eens heel goed nadenken en brainstormen wat we met dat programma gaan doen en dan begin ik in september weer.”

Eva is volgende maand uitgerekend.

‘RTL was verrast’

Het blijft opvallend dat níemand bij RTL, inclusief haar buurman Peter van der Vorst, geen idee had van Eva’s ambitie om terug te keren naar de NPO. “We waren niet als enige verrast, want RTL ook”, zegt Dennis.

Collega Marcus den Blanken: “Peter van der Vorst dacht dat hij lekker in de onderhandeling zat.”

Dennis: “Ja, volgens mij hebben ze een paar dagen daarvoor nog met elkaar onder tafel gezeten om de toekomst te bespreken.”

Angela: “En ging hij daar naar huis met het idee: die tekent bij.”

Niet onmisbaar

Eva is gelukkig niet onmisbaar voor RTL, aldus Marcus. “Ik blijf erbij dat hij daar niet rouwig om hoeft te zijn, want ik denk dat Eva beter af is bij de NPO en ik denk dat zij inmiddels wel zo’n talkshowbasis heeft achtergelaten dat RTL daar prima mee door kan met de huidige presentatoren die ze nog hebben.”

Angela: “Nou ja, ze gaf wel cachet. Het was wel duidelijk een journalistiek zwaargewicht dat daar zat.”

Marcus: “Nee, tuurlijk, dat ben ik met je eens, maar ik denk niet dat het voor RTL een heel erg gemis is, omdat ze dat nu prima kunnen opvangen en zij gewoon wel beter bij de NPO past.”

‘Niemand wist het’

Vooralsnog lijkt Eva’s team niet mee te verhuizen, zoals dat wel gebeurde toen ze naar RTL ging. Angela: “Ja, dat vond ik wel het meest bijzondere van al het nieuws van wat ik hoorde. In ieder geval van hoe het gegaan is, want Peter van der Vorst was verrast, maar ook Ewart van der Horst was verrast. Die wist het ook niet dat ze naar AvroTros gaat.”

“En haar eigen team, die het vorige keer wel wist, wist het nu ook niet. Dus die waren ook verbaasd toen ze vlak voordat het pushbericht kwam een appje kregen van haar, dat ze naar AvroTros gaat. En voor zover ik weet, maar goed ik spreek die mensen natuurlijk ook niet dagelijks, is er ook nog niemand gevraagd van het team om mee te gaan.”

AD Mediapodcast

De AD Mediapodcast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Eva Jinek kwalificeren als een luie presentatrice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen