Sophie Hilbrand siddert voor Eva Jinek: ‘NPO laat ons bungelen’

Sophie Hilbrand voelt de hete adem van Eva Jinek in haar nek. De presentatrice geeft toe te vrezen voor haar eigen talkshow Khalid & Sophie. “Ik vind het vervelend dat het zo onduidelijk is.”

Eva Jinek, Khalid Kasem en Sophie Hilbrand © RTL

Het is volgens critici wel duidelijk: Eva Jinek gaat na haar terugkeer bij de publieke omroep de zevenuurtalkshow van NPO 1 maken. Sterker nog, volgens AD-mediajournalist Dennis Jansen is het zo goed als zeker dat ze in september 2024 van start gaat op dat tijdstip. Het enige ongemakkelijke? Khalid & Sophie staat nu nog op die plek.

Sophie siddert

Khalid Kasem en Sophie Hilbrand waren gisteren dan ook niet bepaald in een feestelijke stemming op de seizoenspresentatie van de NPO. Zij staan aan de vooravond van misschien wel hun laatste seizoen ooit en daar maakt met name zij zich zorgen over. Ze heeft tegen zowel RTL Boulevard als Shownieuws haar zorgen uitgesproken.

Sophie gepikeerd bij RTL: “Wat ik jammer vind, want ik hoor die naam natuurlijk ook, hè, en de wens voor dat tijdslot… We hebben best wel een grote redactie, dus ik vind het voor de redactie eigenlijk vervelender of vervelend eigenlijk dat het zo onduidelijk is. Zeg maar in een gezond bedrijf zou je dat niet op deze manier zo doen, toch? Dat voelt heel gek.”

Onrustig

Eh, het nieuwe seizoen moet nog beginnen, maar Sophie wil nú al duidelijkheid over het volgende seizoen? Dat is echt héél ongebruikelijk in de televisiewereld. “Het niet weten vind ik onrustig, ook voor een heel grote redactie, omdat je natuurlijk gewoon steeds bouwt en het gewoon steeds meer een programma wordt”, zegt ze bij SBS.

Heel Hilversum hangt aan elkaar van tijdelijke contracten, maar voor de redactie van Khalid & Sophie moet er dus een langetermijnvisie geregeld worden? Ja, ja… Sophie is natuurlijk gewoon bang voor de carrièreval die komen gaat. “Je hebt natuurlijk het liefst dat iemand zegt van: dit gaan we doen.”

Onprofessioneel

Sophie kan er totáál niet mee omgaan. “Dat er dan zo namen boven de markt zweven en de NPO niet echt een helder besluit neemt, vind ik wel onrustig. Als je kijkt naar een bedrijf en men zegt: ‘We weten het allemaal niet’, dan voelt het allemaal een beetje onprofessioneel eerlijk gezegd, maar zo werkt het nou eenmaal.”

Khalid houdt zich iets meer op de vlakte. “Wat is Eva van plan? Wat gaat ze doen? Wordt het zeven uur? Wij hebben echt geen idee. We zien haar niet in deze presentatie voorbijkomen. Dat betekent dat ze voorlopig niks gaat doen. Wij zitten echt nog tot eind mei/begin juni op zender. Ja, en voor de rest is het allemaal koffiedik kijken”, zegt hij bij RTL.

Alle ogen op Eva

Er is bij de NPO-presentatie niets duidelijk geworden over Eva. “Dat Eva Jinek er niet was, dat snappen we, want ze is natuurlijk heel erg zwanger, maar ze is ook niet genoemd en dan mogen we er toch een beetje van uitgaan dat we haar het hele komende tv-seizoen niet op televisie gaan zien”, aldus tv-kenner Rob Goossens.

Showkenner Bart Ettekoven is benieuwd wat ze met Khalid & Sophie gaan doen: “Betekent dat dan automatisch dat zij gaan verdwijnen? Of gaan zij misschien wel naar NPO 2 of naar een later tijdstip? Er is wat rumoer. Met name Sophie vindt het dus wel slordig dat ze heel veel mensen zo laten bungelen in het luchtledige en dat er nog weinig zekerheid is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen