Paskal Jakobsen verbijstert bij Sophie Hilbrand: ‘Dit is verminking!’

Het bekende Herman van Veen-liedje Liefde van Later is helemaal in. Gordon zingt het de laatste tijd om de haverklap en ook Paskal Jakobsen liet hem gisteren horen op televisie.

Paskal Jakobsen © NPO

Paskal Jakobsen, de leadzanger van BLØF, heeft een cover van Liefde van Later uitgebracht en liet die gisterenavond met strijkers en al horen in de talkshow Sophie & Jeroen. Zijn versie was echter wel héél theatraal; hij maakte ook allerlei overdreven handgebaren en keek daarnaast heel gepijnigd. Veel kijkers vonden het niet om aan te zien.

Te theatraal

Er wordt echt heel veel kritiek geuit op Paskal. “Wie het origineel kent, heeft deze poging meteen weggedrukt”, sneert kijker Henk op X.

Joost schrikt zich echt een hoedje van deze poging. “Te theatraal, te overdreven, te veel misplaatste gebaartjes, te ongeloofwaardig en het mist de breekbaarheid en ingetogenheid van Brel en Van Veen totáál. Laat hem zijn eigen liedjes verminken en van de muzikale kunstschatten afblijven. 😑”

‘Heb gezapt’

Tekstschrijver Ineke Kouwenhoven is al helemaal genadeloos. “Oei, wat pijnlijk, deze verkrachting van het nummer van Herman van Veen. 🤨”

Iemand anders zegt daarop: “Ik heb gezapt. Vreselijk. Die man heeft sowieso een hele goede naam gekozen voor zijn band. Bluf.”

En Ton: “Paskal Jakobsen mag niet eens de veters van Herman van Veen strikken met deze versie.”

Sophie enthousiast

Gastvrouw Sophie Hilbrand was wél heel enthousiast. “Wow. Dankjewel. Zo, ik ben er helemaal een beetje stil van. Prachtig echt. Als je dat nou eens gaat zingen voordat er zo’n Kamerdebat begint, dan denk ik dat het een heel ander debat wordt.”

Paskal daarop, wijzend op de politieke onderwerpen die voorafgaand aan hem werden behandeld: “Ja, het is wel echt de slechtste avond om bij te zitten. Dit elitaire gelul de hele tijd!”

Huh?! Kijker Jolanda snapt er niks van: “De man met de meest onnavolgbare, hoogdravende songteksten van Nederland noemt Sophie & Jeroen elitair gelul. 🤣”

Fragment

Het optreden van Paskal:

Gordon

Gordon zingt dit liedje ook opeens overal:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen