Ook Angela de Jong roept op: ‘Haal Khalid & Sophie sneller van tv!’

Is de geest uit de fles? Na Johan Derksen roept ook ’s lands belangrijkste tv-columniste op tot het vervroegd van de buis halen van Khalid & Sophie. “Alsjeblieft, Eva Jinek”, zegt Angela de Jong.

Khalid Kasem, Angela de Jong en Sophie Hilbrand © NPO

Ze is inmiddels nog lekker met zwangerschapsverlof, maar na de jaarwisseling gaat Eva Jinek officieel aan de slag voor AvroTros. Alles wijst erop dat ze de vroege talkshow op NPO 1 gaat doen en volgens het AD is alles al in kannen en kruiken: de krant meldde enige tijd geleden dat Eva na de zomer van 2024 begint op de plek van Khalid & Sophie.

‘Liever vandaag!’

Is het dan de bedoeling dat Eva gaat afwisselen met dat programma? Nee, volgens het AD zijn er zóveel afleveringen besteld van ‘Jinek’ dat zij in principe het hele seizoen gaat draaien. En dat zou een unicum zijn, omdat het arbeidsethos van de presentatrice berucht is. Kennelijk denkt ze op een vroeger tijdstip wél fulltime te kunnen werken.

Hoe dan ook: het duurt nog lang voordat het überhaupt zomer is, en pas daarna zou Eva moeten beginnen. Een slecht idee, vindt Johan Derksen. Als het aan hem ligt begint de presentatrice liever vandaag dan morgen, want Khalid & Sophie hangt hem sinds hun themaweek over de verkiezingen ontzettend de keel uit.

Ook Angela wil

Ook Angela de Jong pleit nu voor een versnelde terugkeer van Eva. “Ik zou Jinek alsjeblieft soebatten of ze in maart wil beginnen of zo in plaats van 1 september pas”, zegt ze in de AD Mediapodcast.

Ze is enorm Khalid & Sophie-moe. “Ik vind wel dat het programma zelf ook zo weinig lerend vermogen toont. Als je nou al zo op je lazer hebt gekregen van Caroline van der Plas (…) en dan anderhalve week later presteer je het dus om daar bepaalde mensen neer te zetten die dan de winst van de PVV moeten duiden…”

Corpsballetje

Wat voor mensen? “Ja, dat is dan behalve grachtengordeldier Raoul Heertje dus een of ander corpsballetje uit Oxford en de NRC-verslaggever die de PVV in zijn portefeuille heeft.”

Angela doelt hier op Rik Rutten. “Nou, die was al niet naar de verkiezingsavond gegaan om onduidelijke redenen en toen hij zich ’s ochtends meldde bij de PVV zag een van de Kamerleden die er geloof ik al twaalf jaar zit aan voor een nieuw Kamerlid, dus zo bekend is hij daar als PVV-watcher.”

Ver van bed

Het was wereldvreemd, aldus Angela. “Dat was zó ver van mijn bed dat nota bene Eus daar moest gaan verdedigen dat die mensen niet allemaal racisten zijn en dat die mensen niet allemaal gestemd hebben omdat ze tegen moslims zijn. Ja, dat denk ik echt van: prima dat je een BNNVARA-talkshow bent, prima dat je een bepaald geluid wil uitdragen…”

Ze vervolgt: “Maar om zeven uur ’s avonds vind ik niet dat je een grote groep kiezers op die manier kan schofferen. Echt niet. De Wereld Draait Door heeft dat ook wel eens een keertje gepresteerd met Prem, maar die kwam dan de volgende uitzending niet, dus die toonde wel enig lerend vermogen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen