Sophie Hilbrand dist Albert Verlinde na VI-optreden: ‘Kinderachtig’

Sophie Hilbrand en haar redactie hebben Albert Verlinde keihard gedist. Ze hebben hem niet meer benaderd na zijn verschijningen in Vandaag Inside. “Echt heel kinderachtig.”

Albert Verlinde en Khalid & Sophie © SBS 6

Het lijkt erop dat de talkshow Sophie & Jeroen (voorheen Khalid & Sophie) een belangrijke stelregel heeft: ga je aan tafel zitten bij Vandaag Inside, dan kom je er niet meer in. Olcay Gulsen zat woensdagavond aan tafel en is niet meer welkom in de studio van Sophie Hilbrand. “Als je naar VI gaat, dan mag je niet meer.”

‘Echt idioot’

Johan Derksen vindt dit soort stelregels ongelooflijk. “Het is wel heel arrogant eigenlijk dat dat programmaatje van de grachtengordel dan zegt: ‘Als je hier gaat zitten, dan kun je niet bij ons zitten?’ Wie denken ze dat ze zijn, joh?”, reageert hij in Vandaag Inside.

Tafelgast Albert Verlinde blijkt nu iets soortgelijks te hebben meegemaakt met Sophie’s programma. “Ja, idioot. Ik heb het ook gehad afgelopen zomer dat ze ineens allemaal berichten stuurden van: ‘Kun je bij ons gaan zitten iedere keer?’ Ik zei: ‘Oké, prima, laten we het gesprek maar beginnen.’ En opeens hield het helemaal op.”

‘Rare types’

Sophie’s team liet níets meer horen nadat Albert was aangeschoven in VI. “Zelfs niet eens gezegd: ‘Nou, we hebben een andere keuze gemaakt’, maar niks. Ik denk ook omdat ik hier zit. Dat denk ik.”

Wilfred: “Dat is toch echt ongelooflijk?”

René van der Gijp: “Rare types.”

Wilfred: “Een beetje kinderachtig, hè?”

Turbulent verleden

Albert en Sophie hebben overigens een turbulent verleden met elkaar. Jaren geleden, toen Sophie nog bij BNN werkte, reikte ze samen met Filemon Wesselink een zelfverzonnen prijs uit aan Albert voor beste roddeljournalist. Wat hij niet wist was dat er in die prijs opnameapparatuur verborgen zat, waarmee hij vervolgens thuis werd afgeluisterd.

Aanvankelijk hoefde Albert Sophie nooit meer te zien, maar later vergaf hij haar alsnog: “Ze zijn er allebei voor veroordeeld; Sophie en Filemon hebben allebei een strafblad. (…) Op een gegeven moment moet je ook zeggen: en door. Ik heb uiteindelijk gelijk gekregen, dat het niet kon. Prima, tel je zegeningen, en door.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sophie Hilbrand boycot gasten die ook bij VI zitten. Flauw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen